Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Boligsafari - På jagt efter løfter og sjældne dyr

KLUMME - Studenterrådet mener, at det kommende kommunalvalg er en fin anledning for politikerne til at gøre noget ved de store boligproblemer for Københavns studerende.

Min ven Karl sagde det meget godt:

»400 nye studieboliger i år til de 4.000 nye studerende der flytter til byen hvert år. Er det alt vi kan forvente, eller kommer der opfølgning de kommende år?«

I tirsdags kørte jeg med Studenterrådet ved Københavns Universitet, Studenterrådene ved Metropol og UCC og de københavnske gymnasieelever på Boligsafari. Vi havde udstyret i orden, lækker lyd på anlægget og en safariguide, der undervejs udpegede tomme bygninger og oplagte muligheder for at bygge studieboliger.

Mulighederne eksisterer

For godt nok er København relativt tæt beboet, men der er stadig masser af tomme bygninger rundt omkring. Jeg nævner i flæng: DSB i sølvgade, Dagmargården på Nørrebro, den gamle skole i Husumgade og naturligvis en mængde af andre kontorbygninger og tomme grunde i de nye københavnske bydele.

Derfor er der også masser af muligheder for at hjælpe alle de studerende der er på røven igen i år.

Det, vi mangler nu, er handling. Rigtig handling, der både er langsigtet og hurtigt virkende, og som imødegår den kæmpe boligkrise, som de alt for mange studerende oplever på egen krop.

Problemet er reelt – Vi kræver løsninger

Da vi ved enden af tirsdagens Safari mødtes med kommunalpolitikere fra de forskellige partier, forsikrede de os alle sammen om, at det ikke var valgflæsk, når de alle lovede fokus på studieboliger.

Hvis de 410 studieboliger, som det lige nu ser ud til bliver resultatet af årets budgetforhandlinger i borgerrepræsentationen, nogensinde skal blive til andet end “en dråbe i havet,” som Morten Kabell (Ø) udtrykte det, skal det ikke være en engangsforestilling.

Kommunalvalget er en oplagt mulighed ikke blot for valgflæsk, men også for at planlægge de næste fire års lokalpolitik.

Derfor er det også nu der skal handles. Som studerende har vi en mulighed, og et ansvar for at udnytte den, for at gøre det enormt klart for politikerne, at det her er en dagsorden, som de vil blive målt og vejet på – både til dette her og det næste valg.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste