Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Botanisk Haves stinkende succes

EFTER KLIMAKS - 'Penisblomstens' blomstring blev en massiv publikumssucces for Botanisk Have. Nu skrumper den.

Botanisk Have har oplevet sin største publikumssucces til dato.

15.000 gæster har besøgt haven i løbet af de seneste fem dage for at opleve ‘gigantisk deform penis’. Sådan lyder den omtrentlige oversættelse af plantesensationens latinske navn Amorphophallus Titanum.

LÆS: Føj for den, hvor er den flot

Planten foldede sin rødlilla blomsterplissé med tilhørende ådselsstank (der skal lokke bestøvende insekter til) ud torsdag aften under stort presseopbud, og i løbet af lørdagen stoppede planten med at lugte, mens publikum stadig strømmede til.

Kæmpen står stadig oprejst, men blomsterstanden skrumper hastigt nu, og ‘kolben’ er begyndt at falde lidt til højre, kan man læse i Botanisk Haves seneste statusopdatering på Facebook, som også er blevet flittigt besøgt.

Træt plantefar

Også plantens plejefar, den stolte væksthusgartner Rasmus N. Kloster er begyndt at falde lidt sammen. Han har sovet på en sofa i haven de sidste fem dage for at følge hver af plantens bevægelser på klos hold og svare på spørgsmål fra de mange nysgerrige besøgende.

– Jeg er også ved at være lidt mast, fortæller han. Men på den gode måde. Jeg er utrolig glad for forløbet, og interessen har været helt overvældende, siger han.

Han kan godt nappe sig et hvil, for der kommer til at gå mange år før titanen igen rører på sig.

Seneste