Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Brand på CSS: Strømafbrydelser sender studerende og ansatte hjem

Brand — Brand i transformerstation lukker bygning, skaber strømafbrydelser på store dele af campus og sender de fleste studerende og ansatte hjem.

Mandag eftermiddag er en brand brudt ud på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på CSS.

Det er en transformerstation i bygning 16, som huser Antropologisk og Sociologisk Institut, der er kilde til branden, som nu er slukket. På fakultetet maner man til besindighed:

»Det lyder værre, end det er. Der er en del strøm, der er gået, og lugtgener fra branden, samt en enkelt bygning, der er lukket helt ned,« siger kommunikationschef på fakultetet, Rune Heiberg Hansen, som tilføjer, at bygningerne ikke har taget større skade.

Men selvom branden er slukket, er store dele af fakultetet stadig uden strøm. Det betyder, at mange af de over 400 ansatte og næsten 7.000 studerende på fakultetet er sendt hjem.

På nuværende tidspunkt har administrationen ikke overblik over, hvornår strømmen vender tilbage igen. De ved heller ikke, hvorfor branden er opstået. Det tyder dog på, at der kan være tale om en kortslutning i transformerstationen, siger Rune Heiberg Hansen.

Branden opstår midt i eksamensperioden og rammer især de specialestuderende, som har kontor i bygningen. Nogle af dem skal aflevere speciale i morgen, tirsdag d. 31. maj kl. 12, og har været lukket ude af bygningen i en række kostbare timer. Campusservice har sidenhen gjort klart, at de studerende kan hente deres ting, men ikke må opholde sig i lokalerne. Det fremgår af en række opslag på Facebook.

Uniavisen følger historien.

Seneste