Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Bredt flertal i folketinget støtter SU-reform

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Bredt flertal i folketinget støtter SU-reform - Messerschmidt: SU-dom er åben port for studerende fra alle EU-lande til at få dansk SU - Avis: SU-reformen er snusfornuftig og rimelig - DSU-forbundsformand: Nu er jeg imod SU-besparelser - Christian Kock i ny bog: Så svar dog ærligt, politikere! - Højtuddannede unge klarer økonomisk nedtur dårligst - Test: Er du klog nok til EU's adgangsprøve? - Atombombesprængninger afslører sandheden om vævsvækst.

Bredt flertal i folketinget støtter SU-reform

Alle folketingets partier bortset fra Enhedslisten sender nu et klart signal til regeringen om, at de gerne vil reformere SU-systemet. Dansk Folkeparti var ved regeringens præsentation af sit forslag til en SU-reform i tirsdags yderst skeptiske, men torsdag aften bakkede partiet op om en aftale, der ændrer SU-systemet for at få de unge hurtigere igennem studiet.
Berlingske.dk den 21. februar 2013.

Messerschmidt: SU-dom er som en åben port for alle studerende fra EU-lande

En EU-dom slår fast, at en unionsborger, der er kommet til Danmark med det formål at kunne studere med EU-støtte, og som af den grund har registreret sig som ‘arbejdstager’, også har ret til at få SU.
Politiken.dk den 21. februar 2013.

Avis: SU-reformen er snusfornuftig og rimelig

En leder på Ingeniøren.dk giver udtryk for, at SU-reformen er bemærkelsesværdigt snusfornuftig og medfører kun en beskeden reduktion af SU’ens størrelse. Hele 1,4 milliarder kroner af de to milliarder kroners ønskede besparelser kommer således fra rent administrative tiltag.
Ingeniøren.dk den 22. februar 2013.

DSU-forbundsformand: Nu er jeg imod SU-besparelser

Selv om hendes parti lige har fremlagt forslag i folketinget til besparelser på SU’en, så står Camilla Schwalbe, forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, bag en underskriftsindsamling mod nedskæringerne, hvor 10.000 foreløbig har skrevet under ifølge Camilla Schwalbe. På en blog skriver hun om, hvad hun er utilfeds med i SU-reformen nu.
Jyllands-Posten.dk blogs den 21. februar 2013.

Christian Kock i ny bog: Så svar dog ærligt, politikere!

Professor i retorik ved KU, Christian Kock, kommer i en ny bog ‘De svarer ikke – fordummende uskikke i den politiske debat’ med en kritik af scient.pol.’eres udbredelse af kynisme, mens de hopper rundt som spindoktorer og politiske kommentatorer: »Der stod en flom af løgn og bavl ud over landet«. Det er et citat fra Gustav Wied om en folketingskamp for 100 år siden og passer til dagens situation, mener Christian Koch. Vælgerne er selv ansvarlige for at ændre på situationen.
Information.dk den 19. februar 2013.

Højtuddannede unge klarer økonomisk nedtur dårligst

Ny forskning viser, at måske stik mod hvad mange ellers gik og troede, så er højtuddannede unge faktisk lige så socialt sårbare under en økonomis krise som ufaglærte unge. Faktisk er risikoen for at blive socialhjælpsmodtager lavere for de, der kommer fra såkaldt ‘lavere sociale lag’.
Berlingske.dk den 21. februar 2013.

Er du klog nok til EU’s adgangsprøve, akademiker?

Efter det er kommet frem i medierne, at ud af 229 danske akademikere, der søgte om et job i EU og derfor skulle bestå EU’s adgangsprøve først, så var der ikke en eneste, der kunne klare testen, så får alle nu chancen for at prøve kræfter med EU’s tests. Et link til eksempler på prøverne står sidst i artiklen.
Jyllands-Posten.dk den 21. februar 2013.

Atombombesprængninger afslører sandheden om vævsvækst

Halvtressernes atomprøvesprængninger har givet forsker Katja Heinemeier og andre fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på KU et unikt tidsstempel, som blandt andet har afsløret, hvorfor skader på akillesscenen er så lang tid om at hele.
Ingeniøren.dk den 21. februar 2013.

anfj@adm.ku.dk

Seneste