Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Brosbøl: Forventet fyring - overraskende afløser

REAKTION - Det store oppositionsparti har ikke de store forventninger til Helge Sanders afløser

I en pressemeddelelse kommenterer Socialdemokraternes videnskabsordfører, Kirsten Brosbøl, udskiftningen i Videnskabsministeriet.

»Det er ikke overraskende, at Helge Sander er fyret som videnskabsminister. Det er mere overraskende, at der kommer et helt ubeskrevet blad på posten,« skriver Brosbøl. Hun fortsætter:

»Det var helt forventet, at Helge Sander stod til en fyring, hvis Lars Løkke valgte at ryste posen. Han har været regeringens mest usynlige minister og et svagt led i regeringen. Han er upopoulær i forskningsverdenen og er i øvrigt en af de længst siddende ministre. Han var Foghs mand og måtte derfor ud, hvis Løkke skulle sætte sit eget præg på regeringen.«

Usynlig, men effektiv

Kirsten Brosbøl fremhæver trods Helge Sanders usynlighed hans ministertid som en periode, hvor der er sket store ændringer på universitetsområdet. Sander har gennemført en stor universitetsreform og fusionsproces, hvor 12 universiteter er blevet til otte. Brosbøl vil dog ikke savne Sanders centralistiske styring af universiteterne og konkurrenceudsættelse af forskningsmidlerne, som hun håber, den nye minister vil lave om på.

»Der er i den grad brug for forandring i videnskabsministeriet. Jeg håber, at den nye konservative minister vil have en anden tilgang til styringen af universiteterne og til fordelingen af forskningsmidlerne. Men man skal nok ikke have for store forhåbninger – det er stadig den samme regeringschef og finansminister, der lægger den overordnede linie,« skriver Kirsten Brosbøl.

Seneste