Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Budget-hug til debat på KU 1. juni

DEBATMØDE - Videnskabsministeren møder op på KU for at forsvare voldsomme nedskæringer på et offentligt møde tirsdag eftermiddag

KU-rektor Ralf Hemmingsen har kastet sig ud i et forsvar for Københavns Universitet, der kan imødese store besparelser og fyringsrunder i de kommende år i kølvandet på den ‘genopretningsplan’, som regeringen og Dansk Folkeparti har vedtaget for at få landets økonomi til at hænge sammen.

Og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) har fyret en svada af i modsat retning: KU skal ikke spille overrasket, for man har længe vidst, at de kommende år byder på smalhals, mener hun.

På tirsdag den 1. juni klokken 14.30-16.30 får de mulighed for at debattere universitetspolitik og -økonomi foran KU’s studerende og ansatte i universitetets festsal på Frue Plads.

Og du kan være med (klik for at tilmelde dig).

Bølgerne vil formentlig gå højt, for rektor har stillet i udsigt, at mellem 400 og 700 kommer til at miste jobbet på grund af regeringen og DF’s plan.

Studerende, industri og fagforening deltager også

Ud over ministeren og rektor vil også Lars Goldschmidt, direktør i Dansk Industri, Niels Lykke Jensen, afdelingschef for politisk-økonomisk afdeling i Akademikernes Centralorganisation og Mikkel Zeuthen, formand for Danske Studerendes Fællesråd deltage i debatten.

Også folk i salen vil få mulighed for at byde ind.

Tirsdag den 1. juni er videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen også en tur i Folketingets videnskabsudvalg, hvor hun vil besvare kritiske spørgsmål fra oppositionen om spareplanerne.

Seneste