Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Burka-forløbet fra Khader til KU

Historik

* 14 forskere ledet af professor Margit Warburg står bag regeringens burkarapport. Rapporten blev bestilt af regeringens burkaudvalg, som blev nedsat efter Naser Khaders som nyudnævnt integrationsordfører for de konservative luftede forslag om at forbyde burkaer på vegne af partileder og vicestatsminister Lene Espersen.

* KU-forskerne fik fire uger og 306.000 kroner til at svare på, hvor mange kvinder i Danmark, som går med burka eller niqab, og hvorfor kvinderne slører deres ansigter. I november afleverede forskerne en 76-sider lang rapport til Indenrigs- og Socialministeriet.

* Men det er først fra midten af januar, at rapporten er blevet tilgængelig for offentligheden. BT offentliggjorde for knap to uger siden et lækket udkast, og under massivt pres besluttede minister Karen Ellemann efterfølgende at offentliggøre rapporten.

* Ministeriet havde som en del af kontrakten med KU’s Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier (ToRS) givet forskerne mundkurv på, så længe ministeriet ville hemmeligholde rapporten. Det betød, at forskerne var udelukket fra debatten de første par dage, hvor den rasede i medierne, og hvor flere toppolitikere gik særdeles hårdt til rapportens metoder og konklusioner.

Seneste