Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Bygningsstyrelsen: KUA-rod er vores ansvar

KUA-KAOS – Nybyggeriets bygherre, Bygningsstyrelsen, vurderede sammen med sine rådgivere, at KUA 2 kunne stå klar til indflytning i januar 2013. Derfor fastslår projektdirektør Jan Q. Rasmussen også, at udskydelsen af flytningen er styrelsens ansvar. Men han siger også, at det ikke nødvendigvis fordyrer projektet og indikerer, at Københavns Universitet vil blive holdt skadesfri.

Bygningsstyrelsen er bygherre på KUA 2-byggeriet, som blot er en af mange faciliteter, som styrelsen ejer og lejer ud til Københavns Universitet. Derfor er det også Bygningsstyrelsen, der har det overordnede ansvar for projektets gennemførelse.

Således er det naturligt at stille styrelsen dagens presserende KU-spørgsmål: Hvorfor er byggeriet forsinket i en sådan grad, at det nu ikke kan tages planmæssigt i brug?

Bygningstyrelsens projektdirektør, Jan Q. Rasmussen fortæller, at flere faktorer har spillet ind.

»En konkurs hos en af vores entreprenører/leverandører samt kraftige skybrud i sommeren 2011, gjorde at vi blev sat adskillelige uger tilbage. Derfor har vi også forceret byggeriet, og på baggrund af egne, vores rådgivere og vores entreprenørers vurderinger, estimerede vi, at vi kunne blive færdige til januar 2013.«

Færdiggørelse hurtigst muligt

Hvorfor kom informationen om forsinkelsen så sent?

»Fordi vi på grundlag af de indsatser, der var blevet foretaget for at intensivere, vurderede, at vi kunne blive færdige til tiden.«

Udmeldingen fra KU lyder, at flytningen er udskudt i minimum flere måneder? Så er det jo ikke bare lidt linoleum og noget polyfilla, der har manglet? Hvorfor informerede I så ikke KU tidligere?

»Vi vurderede med baggrund i indsatserne samt meldinger fra rådgivere og entreprenører, at det kunne lade sig gøre at blive færdig til tiden. Men til mødet i bygherregruppen, måtte det erkendes, at der ikke har været nok tid,« siger Jan Q. Rasmussen.

»Der er bestemt et stykke arbejde endnu. Vores prioritet er at blive så hurtigt færdige, vi kan. Men vi har ikke overblik over, hvornår KU ønsker at gennemføre flytningen.«

Men hvis ansvar er forsinkelsen?

»Vi har som bygherre ansvaret.«

Ikke nødvendigvis dyrere for KU

Situationen synes umiddelbart at indikere en fordyrelse af KUA 2-projektet. Men det er ifølge Jan Q. Rasmussen ikke afklaret endnu:

»Der vil komme nogle økonomiske afklaringer. Det er ikke på plads lige nu.«

KU befinder sig i en situation, hvor anlægsarbejdet kommer til at vare længere end antaget samtidig med at den planlagte flytning – som skulle udføres af to flyttefirmaer – er blevet aflyst i sidste sekund. Det må da betyde merudgifter?

»Det er vi ved at afklare med KU’s ledelse. På nuværende tidspunkt er der en lang række ting, som vi ikke har fuldt overblik over. Et er det tidsmæssige aspekt i færdiggørelse og indflytning. Det andet er spørgsmålet om økonomi. Det indgår som de forhold, vi er i dialog om.«

ptolo@sol.dk

Annonce

Seneste