Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

BZ’ere og byrødder enige om tom skoles studieboligfremtid

STUDIEBOLIGER – Sidste måned ’flyttede’ en lille gruppe studerende ind på den tomme Havremarkens Skole på Nørrebro. Dengang endte det med arrestationer, men nu bakker flere politikere op om at omdanne den forladte bygning til ungdomsboliger. SF vil realisere forslaget hurtigst muligt.

Tirsdag den 10. september omdannede en lille gruppe studerende fra initiativgruppen ’Hjemløse Studerende’ Havremarkens Skole på Nørrebro til et kollegium. Skolen i Husumgade står nemlig tom grundet skolesammenlægninger. Så hvorfor ikke lade studerende i bolignød flytte ind? lød de studerendes rationale.

Den prisbillige boligidyl var dog kortlivet. Studenteraktivisterne nåede kun lige at puste deres luftmadrasser op og holde en halv tale om den akutte studiemangel i København, før politiet anholdte dem.

Men arrestationer eller ej: Nu ser det ud til, at skole-bz’erne måske alligevel får deres ønske opfyldt: For på Københavns Rådhus fremfører SF’s ungdomsordfører Peter Thiele nu det forslag, at skolen skal omdannes til ungdomsboliger ’hurtigst muligt’. Det fortæller han til gratisavisen Metroxpress.

»Den ligger i et attraktivt område, hvor unge gerne vil bo. Den skal bygges om, og derfor skal der laves en såkaldt byggesag i kommunen, og det vil vi sætte skub i med vores forslag,« fortæller Peter Thiele.

Glade aktivister trods ventetid

Hos aktivisterne i ’Hjemløse Studerende’ er man begejstret over udmeldingen fra Rådhuset.

»Det er super fedt, at der bliver lyttet til os, men jeg vil også sige, at det kun er et lille skridt på vejen, for det er en lille skole, så jeg håber, at de vil gøre endnu flere tomme bygninger til ungdomsboliger,« siger den KU-studerende Juliane Stege til Metroxpress.

Hun og Københavns øvrige studerende må dog indstille sig på, at indflytningen ikke kommer til at ske i bz-tempo. Peter Thiele siger til Metroxpress, at håber, at boligerne kan være klar om et til to år.

Kamp om de studerendes stemmer

SF’s forslag er dog ikke så cutting edge, som det kunne lyde, mener socialdemokraten Jonas Bjørn, der er partiets ungdomsboligordfører på Rådhuset. For der eksisterer allerede planer om gøre Havremarkens Skole til ungdomsboliger, siger han.

»Vi er i gang med arbejdet, men det er da godt, at SF også går ind for flere ungdomsboliger,« siger han til Metroxpress.

Jonas Bjørn har også et bud på årsagen til, at partiet/partierne opruster på ungdomsboligpolitikken, og dermed profilerer sig overfor de studerende:

»Måske de har ekstra brug for at vise det nu, hvor kommunalvalget nærmer sig,« siger han.

Nicklas.Lund@adm.ku.dk

Seneste