Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Café Mødestedet er flyttet

Hvad enten du bare skal have dit kaffefix, eller du er på jagt efter en hyggekrog med studiekammeraterne eller for dig selv, så går du ikke helt galt i byen på Humanioras Café Mødestedet. Eller, det vil sige: det gør du, hvis du går derhen, hvor cafeen plejede at ligge. Den er nemlig flyttet

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men inde blandt gule kraner og grønblå containervogne ligger Gamle KUAs nye hovedindgang. Der er gang i den store omrokering ude på Amager, og også fakultetets café har fundet nye lokaler at sprede hygge i.

Cafeen drives af studerende

Ved trappe 17 er en snes studerende drysset ud blandt borde og sofagrupper med bøger, laptops og venindesnak. Cafe Mødestedet er samlingssted for alle fagene på KUA og er en nonprofit-café, som drives af studerende.

»Hvor cafeen før var placeret i en slags KUAs blindtarm, ligger vi nu i hovedåren mellem Ny og Gammel KUA. Det kan klart mærkes, og det er fedt, at så mange nye studerende nemmere kan finde vej til os. Vi håber, de vil hjælpe os med at gøre stedet lige så hyggeligt som det gamle Mødestedet, selv om vi har en del glas-, stål- og orange gulv-udfordringer,« siger Anna Møller, der læser Dansk og er koordinator for Café Mødestedet.

Digtoplæsning og diverse dyster

Mødestedet har ofte live musik eller digtoplæsning på programmet, og de studerende er altid velkomne til at kontakte personalet, hvis de har en kreativ side, de ønsker at udleve.

Af de mere faste, berømte og berygtede arrangementer er semesterets bordfodboldturnering og den månedlige quiz. Begge dele byder på høj jubel og sved under armene.

Der er gode præmier på spil og øl i stride strømme, når de to velformulerede og spøgefulde værter overtager caféen med spørgsmål inden for alle tænkelige genrer. Hvis du ikke har deltaget før, kan det anbefales at tage et par medstuderende under armen og drage mod trappe 17 for at teste, hvad I ved om en masse gyldige og ligegyldige ting. Der er quiz den sidste fredag i måneden fra klokken 16.

Kaffe og øl til studenterpriser

Til hverdag må man underholde sig selv, hvilket ikke er svært med tre bordfodboldborde, et billardbord og diverse brætspil.

Cafeen byder ud over importøl og kaffe i forskellige cafeafskygninger også på studenterøl (læs som Vestfyen) og kaffe fra termokanden til henholdsvis 10 og 5 kr.

Du kan købe rugklappere eller sandwiches i økologiske, italienske boller til at stille sulten. Og selvfølgelig muffins, scones og cookies til at tanke blodsukker imellem timerne.

Cafeens stemning er afslappet, og du kan roligt invitere den søde sidekammerat på en uforpligtende kaffedate efter undervisningen.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste