Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Cambridge-lektor: Danske studerende er mest kritiske

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Cambridge-lektor: Danske studerende er heldigvis de mest kritiske - Uddannelsesministeren får flere penge for nordiske studerende - Studerende dropper dyre lægebøger: Vi har jo internettet - Ny dansk forskning: Sådan minimerer du risikoen for hjertesygdom - Numre på politiuniformen er en selvfølge i alle andre lande end Danmark.

Cambridge-lektor: Danske studerende er mest kritiske

På Cambridge University i England ser man gerne danske studerende i klasselokalerne, fordi de har en lidt anderledes profil end andre studerende, siger Dr. Mette Eilstrup-Sangiovanni, lektor på The University of Cambridge, ifølge Berlingske. De danske studerende kommer ofte med lidt mindre paratviden og lidt mindre på papiret. Til gengæld er de ofte bedre til at forholde sig mere kritisk til tingene, og de er tit mindre autoritetstro på en god måde, siger Mette Eilstrup-Sangiovanni.

Uddannelsesministeren får flere penge for nordiske studerende

Danmark er på vej til at få en større godtgørelse for de nordiske studerende, der læser i Danmark, skriver Uddannelsesministeriet i en pressemeddelelse. Den oprindelige aftale på området blev indgået i 1996 og har ikke siden været reguleret. Det er uddanelsesminister Morten Østergaard (R), der har taget sagen op for de nordiske ministre før sommeren 2012, og ændringen kan øge Danmarks kompensation med 30 millioner kroner.

Studerende dropper dyre lægebøger: Vi har jo internettet

Blandt 1.211 studerende, der har deltaget i en internetundersøgelse lavet af forlaget Bookboon om de studerendes køb af bøger, svarer 90 procent, at deres studiebøger er for dyre, og 58 procent siger, at de fravælger at købe bøger til deres studie. 24-årig Kathrine Eilsborg, der læser arkæologi på KU, mener, ligesom Danske Studerendes Fællesråds formand Torben Holm, at de studerende skal af med urimeligt mange penge til litteratur. I stedet går mange studerende på internettet for dér gratis at skaffe sig deres studielitteratur, skriver politiken.dk.

Ny dansk forskning: Sådan minimerer du risikoen for hjertesygdom

Forskere fra KU og Herlev Hospital har vist, at et lavt niveau af D-vitamin er forbundet med markant forøget risiko for blodpropper i hjertet og tidlig død. Det er dog ikke muligt, mener Børge Nordestgaard, klinisk professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og overlæge på Herlev Hospital, at sige noget skråsikkert om den konkrete sammenhæng mellem D-vitamin og hjertesygdom, fordi forskningen bag bygger på et befolkningsstudie, den såkaldte Østerbro-undersøgelse, skriver nyheder.ku.dk. Men det er ikke svært at øge mængden af D-vitaminer i kroppen, siger han, ifølge bt.dk. Den billigste og simpleste vej er at lade solen skinne lidt på huden med jævne mellemrum (hvilket kan forøge risikoen for at få hudkræft).

Numre på politiuniformen er en selvfølge i alle andre lande

I alle andre lande omkring os er det en selvfølge, at politibetjente bærer numre på deres uniform, så borgerne kan identificere dem. Kun i Danmark er det ikke sådan (og sådan har det været siden 1918), men er det rimeligt, spørger Lars Holmberg, ph.d., lektor i kriminalret ved Det Juridiske Fakultet på KU, i Politiken. Måske skulle vi begynde at lytte til landene omkring os, mener han. Der er nemlig løbet meget vand i åen siden 1918, hvor det var en række voldsomme syndikalistiske optøjer i København, der førte til, at danske betjente ikke længere ville bære nummer på deres uniform. Demonstranterne kunne dengang bruge nummeret til at hænge betjente ud med navn og nummer. Politiken, sektion 2, side 5, mandag 24. september 2012.

Seneste