Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

CBS-sagen - Nyhedsoverblik

TIRSDAG - På CBS skeler de misundeligt til KU, hvor ledelsen kun har Penkowa-miseren at slås med. Bliv opdateret om den sag, der har kostet CBS-rektor Johan Roos jobbet og nu kan vælte en bestyrelsesformand.

Skandale

CBS ramt af MBA-skandale, skriver Børsen fredag den 25. marts. Avisen har oprullet sagen om den ulovlige fusion mellem CBS og den privatejede MBA-leverandør, SIMI. Dagen efter bliver CBS-rektor Johan Roos fyret.

Studerende har betalt en halv million hver for værdiløs uddannelse

»Det her svarer i realiteten til at bestå både køreprøve og teoriprøve og så få et kørekort, som kun gælder til nogle udvalgte landeveje,« siger MBA-køber Michael Chang Bjørnlund til Børsen.

Videnskabsminister vil hjælpe klemte MBA’er

Charlotte Sahl-Madsen (K) meddeler, at hun vil forsøge at hjælpe de studerende, som har betalt store summer for en ikke-akkrediteret uddannelse. Ritzau – her gengivet hos Information.

Det var ikke rektors skyld, men lovens

CBS’ bestyrelsesmand giver en rigid universitetslov skylden for rektor Johan Roos’ fald. I Information.

Ingen tjekkede Johan Roos’ blakkede fortid

Information har gravet lidt i Johan Roos’ problemer i en tidligere stilling på Stockholm School of Economics. CBS’ fyrede rektor havde ellers et godt ry fra Schweiz, forsvarer bestyrelsesformanden sig.

Taburetten vakler under CBS-bestyrelsesformand

Ifølge studerende og professorer tørrer formanden ansvaret for ledelsesskandalen af på tidligere ansatte, til trods for, at han selv har siddet på den øverste post på CBS i syv år, skriver Børsen.

Opinion: Tag dit studie i forundringsledelse og gå

Ud fra devisen om, at dén ikke var gået i erhvervslivet, fortæller adjungeret professor Claus Valentiner bestyrelsesformanden for CBS, præcis hvad han synes, der nu skal ske, i det uafhængige CBS Observer.

Læs selv

CBS har samlet vigtige dokumenter om sagen, så man selv kan læse videre.

Seneste