Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Chuck Norriske tilstande

KLUMME - Nogle eksaminer går i fisk, fordi folk er uheldige. Det står ikke til at ændre. Men når universitetet bundter eksaminerne sammen, så de studerende ikke har en ærlig chance, er der noget galt.

Det kan til tider virke som om hele verden er eksamensramt.

Min facebook har i de sidste uger været fuld af folk der enten har raset over dårlige spørgsmål, jublet over gode resultater, eller bare kæmpet med de store mængder viden og den korte tid til at strukturere det.

Kristine fra mit hold på jura tager topscoren for forståelige frustrationer. Hun har en 14-dages eksamen, hvori der ligger en 48-timers eksamen. Oven i den er der – Gud hjælpe mig – blevet lagt en mundtlig eksamen. Det er lidt som at have fået en eksamens-babushka. En eksamen, i en eksamen, i en eksamen.

KU – come on. Det kan virkelig ikke passe. En ting er at skulle være to steder på samme tid i løbet af fjorten dage. Det skulle Kirstine nok kunne klare, hun er sej. Men at skulle være til tre eksamener på samme tid, er Chuck Norriske tilstande.

Alle har ret til en ordentlig eksamen

For den flittige studerende er eksamen en fest – jovist. Men det kræver at der er nogle rammer som er til at leve med. Hvert år hører jeg skræmmehistorier om eksamener der bare går ad hekkenfeldt til. Enten fordi man selv panikker, fordi censor er sur som en citron, eller fordi ens computer/printer/KUnet går ned fem minutter i aflevering.

Mange af de her ting er bare ‘tough luck’, dumt, ærgerligt og irriterende, men ikke noget man kunne have gjort noget ved, eller noget man kan sikre ikke sker igen. Men lad os dog sikre at flest mulige får en mulighed for at opleve den festlige eksamen som den flittige student – det tror jeg man kan gøre gennem nogle helt simple tiltag. Please, ikke flere eksamener på samme tid, ikke flere eksamener der ikke hænger sammen med den måde vi er blevet undervist på, og ikke flere eksamener uden feedback.

Det er fedt at KU er et kæmpe universitet – men vi er nødt til at sikre at hver eneste studerendes hele uddannelsesforløb hænger sammen. Både i uddannelseskvaliteten, men også i de praktiske rammer.

Sådan er jeg sikker på at ikke kun eksamen, men hele uddannelsestiden bliver en fest for alle flittige studerende.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste