Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Corona: Farvel til julefrokosten, goddag til hjemmekontoret

CORONAVIRUS — Det vigtigste først: Undervisning og eksaminer bliver afholdt som planlagt. Dog kommer Københavns Universitet ikke udenom, at regeringens nye corona-anbefalinger betyder, at en stor del af universitetets medarbejdere bliver sendt tilbage til hjemmekontorerne.

Ingen julefrokoster og fredagsbarer. Kun adgang til kontoret, hvis det er absolut nødvendigt. Undervisning og eksamener fortsætter som planlagt.

Sådan ser virkeligheden ud på Københavns Universitet, efter statsminister Mette Frederiksen den 8. december varslede nye restriktioner. Det lyder nok ganske bekendt for de fleste ansatte og studerende på universitetet. Også for rektor Henrik C. Wegener.

»Det er ærgerligt, at vi skal igennem møllen endnu en gang. Vi har været her før. Det gør det selvsagt ikke festligere. Dog er det min klare overbevisning, at vi er betydeligt bedre rustet til at håndtere restriktionerne smidigt, fordi vi netop har erfaringer fra tidligere,« siger han.

LÆS OGSÅ: »Jeg er bekymret for, at der bliver lukket ned, og vi skal have onlineforelæsninger igen«

Fra julefrokost til forårsfest

Rundt omkring på universitetets seks fakulteter er man i gang med at implementere de nye retningslinjer.

På Det Juridiske Fakultet sender ledelsen både videnskabelige og administrative medarbejdere hjem fra og med fredag den 10. december i det omfang, det kan lade sig gøre. Og fakultetet aflyste sin julefrokost, da diverse meldinger om restriktioner begyndte at dukke op.

»Det gik i forvejen den forkerte vej, så vi kiggede på hinanden og sagde ’skulle vi ikke neddrosle det til en forårsfest’? Der er selvfølgelig nogen, der er ærgerlige, men alle er forstående, og vi har jo prøvet det før,« siger Jan. A. Nielsen, der er fakultetsdirektør på stedet.

For tredje døgn i træk har smittetallene i Danmark slået rekord med 6.985 i dag, torsdag den 9. december.

Eksamener gennemføres fortsat

Rektoratet understreger, at der ikke er tale om en regulær nedlukning. Studerende vil ikke blive påvirket væsentligt at restriktionerne, men må fortsat møde op til undervisning og mødes på campus, hvis de har gyldigt coronapas.

Eksamener vil også blive gennemført som planlagt, men med større fokus på afstand og afspritning.

Medarbejdere opfordres til at arbejde hjemme. Ansatte, der underviser, har laboratoriearbejde andre aktiviteter der kræver, at man møder fysisk op på campus, er undtaget fra hjemmearbejdet. Hver enkelt skal aftale med deres nærmeste leder, om de kan møde op eller bliver nødt til at holde sig hjemme.

»Jeg er klar over, at det besværliggør arbejdet for alle studerende og ansatte, men jeg takker for, at I endnu en gang tager det med oprejst pande og bidrager til at det danske sundhedssystem ikke vælter omkuld, samtidig med at studier og arbejde på KU kan fortsætte så godt som muligt,« siger rektor Henrik C. Wegener.

Hold dig orienteret om coronavirussens betydning for Københavns Universitet på corona-temasiden på intranettet KUnet.

Seneste