Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Coronavirus: Ansatte og studerende, som har været i risikoområder, skal blive hjemme

Københavns Universitet følger myndighedernes nye anbefalinger for at dæmme op for spredningen af COVID19. Ansatte fra Københavns Universitet, som efter 2. marts er rejst hjem fra områder med megen smitte, opfordres til at blive hjemme i 14 dage med fuld løn. Studerende skal kontakte deres studievejleder.

Opdateret 5. marts kl. 17.45

I en mail til alle ansatte og studerende på Københavns Universitet beder rektor Henrik C. Wegener nu om, at folk, der har opholdt sig i de såkaldt særlige risikoområder for coronavirus, lader være med at møde op på universitetet i 14 dage, efter at de er udrejst fra områderne.

De særlige risikoområder kan findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, som løbende opdateres.

»Hvis du efter 2. marts er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, skal du blive hjemme. Kontakt din nærmeste leder og aftal eventuel mulighed for hjemmearbejde. Der vil blive udbetalt løn i den pågældende periode,« skriver rektor til medarbejderne.

Studerende, som har været i risikoområderne, bør også blive hjemme, skriver rektor. Han opfordrer dem til at ringe til deres studievejleder og få råd om, hvordan de skal studere i perioden.

På universitetets intranet kunet.dk er der opdateret information om udviklingen i sygdommens spredning og forholdsregler, som folk kan tage for at undgå smitte.

Seneste