Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

CPH DOX: Postapokalyse, patenter og portræt af en hovedstad - Lars Juul Hauschildt anbefaler

Der er ikke en kat, der kan overskue de hundredevis af film på CPH:DOX-festivalen. Her er tre bud på film, det helt sikkert er værd at tjekke ud, fra Uniavisens cineast

Trash Humpers

Instruktøren Harmony Korine er mest kendt for sin film ‘Kids’ fra 1995, og han anses som en provokatør. ‘Trash Humpers’ er nok ingen undtagelse. Den finder sted i et post-apokalyptisk Amerika, og skulle være en parodi på reality-kulturen. Korine er godt klar over, at hans film ikke er for alle, og har selv sagt til filmens premiere, at titlen skal tages ret bogstaveligt. Navnet ‘Trash Humpers’ er valgt, så ingen skal føle sig narret til at forvente noget andet.
Filmen vises tre gange i løbet af festivalen.

The Invention of Dr. Nakamats

Dr. Nakamats er den person i verden, der har flest patenter på opfindelser, og er en kultfigur i Japan. Der er som bekendt ikke langt mellem genialitet og vanvid, og hvordan det forholder sig med doktoren i den henseende, kan jeg kun gisne om.

Hjernestimulerende te og en vanddrevet cykeltaxa er bare et par af de ting han har opfundet, og Dr. Nakamats himself vil være tilstede i København og præsentere filmen sammen med den danske instruktør. Han påstår selv, at han vil leve til han bliver 144, men se ham alligevel, mens du kan. Filmen vises tre gange i løbet af festivalen.

Drømme i København

Ude godt, men hjemme bedst var der engang en eller anden der sagde, måske var det min mor hver gang hun kom ind ad døren derhjemme. Det er måske også det, instruktøren Max Kestner har haft i tankerne med sin film om Danmarks hovedstad, København.

Filmen fortæller historier i byen og om dem, der bor der, om byens arkitektur og liv. København er omdrejningspunkt for det hele. Koncerthuset lægger i aften (fredag) hus til en visning af filmen samt et live-akkompagnement. Helt klart en oplevelse værd.
Filmen vises to gange i løbet af festivalen.

Se hele festivalprogrammet på www.cphdox.dk

Seneste