Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Cykelstunts, grumset pop og ungdommelig klynk på Studenterhuset

BOLSJEMIKS - Februar byder på dramatik og mystik med jernheste og drontehatte, når Studenterhuset inviterer til en række koncerter med blandt andet larmende balkanrytmer, frankofile indietoner og intime fortolkninger af livets ubegribelighed

Studenterhuset åbner dørene til det nye semester med et brag og præsenterer endnu et koncertkuld af opkommende og udkommende bands og solister. Universitetsavisen har endnu engang plukket i programmets fjerpragt og anbefaler her, hvad du bør udsætte dig selv og dine medstuderende for.

Halsbrækkende stunts og danseforførende dyr

Upolerede sange inspireret af øjeblikket og fascinationen af alt det, der kommer til sidst. Det er udgangspunktet for Sange Til Den Sidste Luksusgeneration, der ikke ser sig som et band i traditionel forstand, men snarere som fire individuelle musikere med drontehatte og forkærlighed for formand Mao-ure.

Samme aften kan du opleve halsbrækkende cykelstunts og emotionelle cykelture på metalheste gennem en musikalsk cirkusforestilling i selskab med Das Lustige Fahrrad. Sangene kredser om en ung kvindes banale og bitterironiske tankespind, og inspirationen kommer blandt andet fra musicals som Singin’ in the Rain og det irske rockband The Cranberries.

Sange Til Den Sidste Luksusgeneration + Das Lustige Fahrrad, torsdag den 11. februar kl. 2,- entré 40 / 30 kr.

Skæve vinkler og grænsesøgende humor er en central del af Miss Leroy´s Delight, der beskriver sig som et dyr bestående af tre mennesker og syv instrumenter, der går i et med hinanden. Musikken breder sig over soul, syrejazz og junglebeats, som prenter sig ind i publikums bevidsthed og tvinger dem til at danse sig vej ind i et ualmindeligt særpræget tekstunivers.

Miss Leroy’s Delight, lørdag den 13. februar kl. 22, almindelig entré

Popmusik med grumsede kanter og subtile virkemidler

Rocky Benatar er et band sammensat af fire gamle venner, der inspireret af blandt andet Beatles, Bowie og Blur spiller melodisk aggressiv popmusik med grumsede kanter, der trækker tråde tilbage til sene nætter i Montparnasse

Beatbar: Rocky Benatar, fredag den 12. februar kl. 15.30 – fri entré

Senere samme aften kan du bruge din tid i selskab med Studenterhusets månedlige indieaften Klub Tone. Aftenen begynder med Fontän, der blander kolde og varme toner i et elektronisk popflow kraftigt inspireret af den spirende tyske elektroniske scene fra midten af 1970′erne. Duoen er med sit seneste album Winterwhila for alvor slået igennem i hjemlandet og er så småt på vej i det store udland.

Senere spiller No Blood In Bones, der er i musikalsk slægtskabet med Fontän, men har sin helt egen lyd, der med subtile virkemidler og stærke melodier kryber ind under huden på tilskueren. Duoen udsender inden længe en debut-ep, hvorefter kursen sættes mod studiet og indspildning af et fuldt album.

Klub Tone: Fontän (S) + No Blood In Bones + Klub Tone DJ’s, fredag den 12. februar kl. 21, almindelig entré

Flæbende fascister og den klynkende ungdom

Studenterhuset inviterer til pladerelease med den frankofile indie-kvartet Herö, der spiller instrumental balkan- / jazz- / rock- / surf- / progressiv- / what ever-musik. Målet er at lave udfordrende og melodisk musik uden regler og inspireret af alt, der kan inspirere.

Samme aften kan du feste i fuldt flor med gruppen Gespenst, der med dynamisk spændstighed fremfører egne sange inspireret af blandt andet balkan- og nordisk folkemusik i et univers med fanfarer og flæbende fascister.

Hérö – releasefest + Gespenst + DJ’s: Müsli Crew, torsdag den 18. februar kl. 21, entré 30 / 40

Anna Mose og Daniel Kardyb spiller ømme sange, der trods minimal orkestrering skamløst skarpsindigt indfanger store stemninger, tunge tanker og famlende følelser i deres isnende intime og til tider notorisk naive ungdommelige univers. Sange, der musselmaler eftertænksomme billeder af aftenens og nattens illusionerende indfald, livets ubarmhjertige ubegribelighed og kunsten at elske elskende, alt sammen flokkulerende fortolket gennem to unge menneskers sælsomme sind og muldvarpeskydende musikalitet. Dette bliver til fantastiske fortællinger om den frustrerende fremmede, ensomhedens elendighed og stjernernes tusindefasede tilblivelse.

Beatbar: Anna Mose + Daniel Kardyb fredag den 19. februar, fra kl. 15.30, fri entré

Se hele programmet på www.studenterhuset.dk

Seneste