Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Dårlig idé at KU sløjfer cykelparkering

Cykler — Københavns Universitet er ved at forskønne områderne omkring dets historiske bygninger i indre by, men det skaber et problem for de mange ansatte, der cykler på arbejde. Kan det virkelig være meningen, spørger en medarbejder.

Hver eneste arbejdsdag året rundt cykler størstedelen af medarbejderne i Museumsfirkanten, som huser en del af Københavns Universitets administration, på arbejde – i sol, regn og slud.

Det er dejligt, det fremmer medarbejdernes sundhed, og det sparer miljøet for en masse giftig NOx. Men hvis det er formålet, at flest mulige af KU’s ansatte i det indre København cykler til arbejde, bør der samtidig være gode parkeringsforhold.

Nu melder Campus Service, der står for KU’s bygningsdrift, ud, at et halvtag ved cykelparkeringen i Museumsfirkantens gård som led i et forskønnelsesprojekt, bliver fjernet for at gøre plads til nye affaldscontainere. Det er ærgerligt at skulle undvære halvtaget, da cirka 50 cyklister hver morgen kæmper om at få en plads til deres cykel i tørvejr.

Jeg savner en mere konkret melding fra Campus Service om, hvad fremtiden bringer af forbedringer. For det er en klar forringelse, der nu er bragt i spil.

Jeg har henvendt mig til Campus Service og fået det svar, at der foreligger en skitse til at etablere yderligere cykelparkeringer, men at denne først skal »diskuteres mht. finansiering og etablering.« Videre svarer Campus Service, at cykelparkering ikke indgår i første fase af arbejdet med det nye renovationsområde.

Jeg undrer mig over, hvor vi medarbejdere, næste gang regnen vælter ned, skal stille de cirka 50 cykler, som jeg på en given dag kan tælle under halvtaget.

Seneste