Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Dahl: Kom med jeres eget udspil, S

UNI-LOV - SF reagerer på en udbredt frustration over tingenes tilstand i universitetsverdenen, siger partiets forskningsordfører

Vi sagde aldrig, det her var et ultimativt krav til Socialdemokraterne at universitetsloven skal laves om, siger Jonas Dahl for lige at få manet dén i jorden.

»Alle i oppositionen husker, hvordan det sidste gang gik, da der var nogen, der stillede ultimative krav til hinanden.«

Hvordan vil I så vriste Socialdemokraterne ud af deres forlig med regeringen om universiteterne?

»Det vil jeg ikke forholde mig til. Det er Socialdemokraterne, der er med i det forlig. Jeg er sikker på, at vi vil kunne sætte os ned sammen og blive enige efter næste valg.«

Afventer udspil fra S

Dit socialdemokratiske modstykke Kirsten Brosbøl siger, at I halter bagefter Socialdemokraterne med flere af jeres forslag, blandt andet forhøjelsen af uddannelsestaxametret for humaniora og samfundsvidenskab.

LÆS: Brosbøl: SF halter bagefter.

»Jeg noterer mig bare, at vi har fremlagt et udspil, mens Socialdemokraterne endnu har til gode at komme med deres. Nu kan jeg se, at Kirsten Brosbøl siger, at der er et udspil på vej, og det vil jeg se frem til at læse,« siger Jonas Dahl.

»Hvad taxametret angår, så ønskede både De Radikale og Socialdemokraterne, at det skulle være højere i forbindelse med globaliseringsforhandlingerne. Men der er stadig et efterslæb i forhold til, hvordan det så ud i 2001, og derfor foreslår vi nu, at taxametret bliver hævet yderligere.«

SF: frustration over det nuværende system

En af de større forventelige hindringer for en rød front i universitetspolitikken er spørgsmålet om, hvordan universiteterne skal styres. Socialdemokraterne har flere gange forsvaret den nuværende model med eksternt kontrollerede bestyrelser, men den vil SF gerne rokke ved. Jonas Dahl siger, at universitetsbefolkningerne i vid udstrækning er frusterede over tingenes tilstand.

»Men der er også enighed om, at man ikke ønsker sig tilbage til det system, der var i gamle dage. Så vi har fremlagt et forslag, der sikrer medarbejderindflydelse på en ny måde.«

Jonas Dahl ønsker sig et bredt forlig om universitetsloven og mener, at det vil tjene både universiteterne og videnskabsminister Helge Sander. »Vi synes også, det er vigtigt at spille ind over for Helge Sander. Jeg kan sagtens forestille mig, at han vil invitere os til forhandlinger om universiteterne,« siger Dahl.

SF havde ikke noget behov for at inddrage samarbejdspartneren Socialdemokratiet i arbejdet med det nye udspil.

»De var orienteret om, at vi arbejdede med et udspil. Det var vigtigt for os at komme med et SF-udspil med SF’s holdninger,« siger Jonas Dahl.

chz@adm.ku.dk

Seneste