Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Danmark mere korrupt end før

OVERBLIK TIRSDAG - Danmark mere korrupt end før - Uklarhed om konsekvens af Irak-lækagesagens 'rygende pistol' - Håb for Luther-forskere - Marlene Wind: Storbritannien er blevet verdens politiske pygmæ - Dygtige elever fra gymnasieskolerne vinder pris.

Uklarhed om konsekvens af Irak-lækagesagens ‘rygende pistol’

Ved at konkludere, at det endnu er for tidligt at konkludere ret meget, skuffer juraprofessor Eva Smith de mange journalister, der gerne vil kunne fortælle, hvad konsekvensen bliver, når Ekstra Bladet afslører den lydfil, som angiveligt beviser, at tidligere forsvarsminister Søren Gades spindoktor Jacob Winther fortalte TV2-journalisten Rasmus Tantholdt, at danske jægersoldater skulle slås i Irak, en oplysning, der bragte soldaterne i større fare, end de ellers ville have været i.

DK mere korrupt end før

En mulig konsekvens af Irak-lækagen og skandalen i Skatteministeriet om Helle Thorning og Neil Kinnocks skattepapirer, hvor den tidligere regerings spindoktorer i begge tilfælde angiveligt har lækket fortrolige oplysninger for at hjælpe deres magtfulde chefer, er, at Danmark bliver kategoriseret som et mere korrupt land på den årlige Transparency International-liste. Det mener professor i økonomi David Dreyer Lassen ifølge MetroXpress.
metroXpress 13. december 2011, 1. sektion, side 4

Håb for Luther-forskere

Venstres nye medlem af Folketingets forskningsudvalg, Esben Lunde Larsen, er cand.theol., og han vil gerne have, at samfundet finder penge til et stort forskningsprojekt om Martin Luthers betydning for Danmarks udvikling i anledning af, at det i 2017 vil være 500 år siden, at den tyske præst satte gang i Reformationen. Et planlagt Luther-projekt til 54 millioner kroner var ellers for nylig blevet sløjfet af Folketinget, hvilket KU’s teologiske dekan, Steffen Kjeldgaard-Pedersen, beklager. »Forskningen vil aldrig få karakter af den samlede satsning, som der oprindeligt var lagt op til,« siger han.
Kristeligt Dagblad 13. december 2011, 1. sektion, side 1

Marlene Wind: Storbritannien er blevet verdens politiske pygmæ

»Storbritannien ligger nu, som det har redt: marginaliseret, isoleret og sandsynligvis uendelig ligegyldigt i fremtidens europæiske politik,« skriver EU-professor Marlene Wind i et indlæg i Politiken.

Dygtige elever fra gymnasieskolerne vinder fancy pris

Fire unge forskertalenter har hver vundet hæder og 20.000 kroner i konkurrencen ‘Projekt Forskerspirer’. Konkurrencen fungerer som en slags mentorordning, hvor deltagerne sparrer med en karriereforsker. Læs om de unges projekter her.

Seneste