Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Danmark og KU kan sætte aftryk på nyt FN-panel om biodiversitet

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Danmark og KU kan sætte aftryk på FN-naturpanel om biodiversitet - Computere stjålet fra KU - Kvindebækkener i fare efter skybrud - Beskat hellere lønninger i bankerne.

Danmark og KU kan sætte aftryk på FN-naturpanel

150 forskere og embedsmænd skal, på en konference på Københavns Universitet (KU) i denne uge, diskutere truslerne mod verdens biologiske mangfoldighed, og hvordan FN kan oprette et nyt biodiversitetspanel, IPBES, til at imødegå dem.

Idéen er, at det nye panel skal blive en pendant til FNs klima-panel, IPCC. Det skal samle viden globalt om tilstanden og udviklingen af den biologiske mangfoldighed.

Klimapanelet har siden 1990 udsendt fire digre statusrapporter, og det har fået verdens førende forskere til at gå sammen om en videnskabelig konsensus om klimaet, så der er en troværdig baggrund at agere på for politikere, siger biologiprofessor Carsten Rahbek til Ritzau.

Han leder Center for Makrobiologi, Evolution og Klima på KU, der er arrangør af diversitetskonferencen i samarbejde med Miljøministeriet og EU.

Computere stjålet fra KU

Seks computere, en oplader og en dvd-film var, hvad indbrudstyve fik ud af at bryde ind hos Forskning & Innovation på KU i weekenden. Mange medarbejdere havde nemlig taget deres bærbare computere med sig hjem.

Kvindebækkener i fare efter skybrud

Ion Meyer, samlingsleder på Medicinsk Museion, var ved at forberede en stor middag, da himlens sluser åbnede sig under det voldsomme skybrud 3. juli i sommer. Han smed alt, hvad han havde i hænderne, og tog fluks til museet for at redde, hvad redde kunnes, herunder en værdifuld samling af knogler og kvindebækkener fra middelalderen, skriver Kpn.dk.

Beskat hellere lønninger i bankerne

Forskningsadjunkt Niels Johannesen fra Økonomisk Institut på KU siger til Politiken, at selv om skat på finansielle transaktioner diskuteres heftigt, så findes der alternativer. Det kunne være skat på lønninger og profitter eller en direkte skat på bankernes kortfristede gæld.
Politiken, side 7, onsdag 18. januar 2012.

Seneste