Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Danmarks tre bedste universiteter rykker, resten hænger

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Danmarks tre bedste universiteter rykker, resten hænger - Marlene Wind tager til forsinket genmæle om sin ret til at ytre sig - Speciale: Lukket PET spiser pressen af med mails

Danmarks tre bedste universiteter rykker, resten hænger

Endnu en universitetskvalitetsrangliste er udkommet, denne gang er det Times Higher Educations liste, som melder, at det går godt for Danmarks tre bedste universiteter, DTU, Aarhus og København. Ifølge Times, er KU – verdens ethundredetredivtebedste universitet – dog en ringere institution end Aarhus Universitet (som er nummer 116). Læs hele undersøgelsen her, eller få et nyttigt opkog hos vores aviskollegaer University Post.

Marlene Wind tager til forsinket genmæle om sin ret til at ytre sig

I anledning af, at Rune Lykkeberg for nylig har udråbt professor i statskundskab Marlene Wind til at være ‘en antidemokrat, der hylder demokratiet’, og sagt, at hun er farligere end al-Qaeda, fortæller Marlene Wind i Weekendavisen, hvorfor hun er uenig. Samtidig forsvarer Wind de synspunkter, hun fremsatte om en grænseaftale i 2011, idet de er grundlaget for Rune Lykkebergs udfald. Wind blev allerede sidste år kritiseret af politikerne Søren Pind og Morten Messerschmidt, men Marlene Wind siger, at ingen ekspert har betvivlet hendes analyse af grænseaftalen og videre:

»Faktisk er det vel, hvad vi bliver betalt for på universiteterne! Ikke at snakke magthaverne efter munden. Grunden til, at [Søren] Pind reagerer så voldsomt, er, at han ved, jeg har ret, og at min kritik afslører regeringens hykleri. Derefter sætter han ind med alle midler – ikke for at forsvare regeringens politik – men for at underminere min troværdighed som bidragyder til den offentlige debat som ekspert. Troværdighed er alfa og omega for enhver ekspert, og derfor går Pind kynisk efter det.«
Weekendavisen 5. oktober 2012.

Speciale: Lukket PET spiser pressen af med mails

Rune Barløse Jensen konkluderer i sit speciale fra KU, at PET er lige så lukket, som det altid har været, selv om tjenestens chef ofte udtaler sig til medierne og PET fik en kommunikationsafdeling for ti år siden. Problemet er, at medierne giver indtryk af, at de har fået reelle interview med mulighed for at stille kritiske spørgsmål, mens sandheden er, at de har fået mails med PET’s gennemtyggede version af sandheden. »Så konsekvensen er, at medierne stryger PET-chefen med hårene, og tjenesten kan fortsætte med at være tillukket. Der skabes ikke et pres hos offentligheden eller hos politikerne for at få mere åbenhed, selv om PET bruger næsten en millard kroner om året.« Siger Rune Barløse Jensen til Information.
Information, 5. oktober 2012, 1. sektion, side 6.

Seneste