Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Dansk Folkeparti føler sig røvrendt af VK

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - DF røvrendt - Forslag om gruppeeksamen gavner næsten ingen - KU-økonomer kritiserer valgdebat - Se danske universiteters placering på rangliste - S og SF's kandidatpant usikker - Libyen på vej mod bedre universiteter.

Dansk Folkeparti føler sig røvrendt af VK om gruppeeksamen

Både V og K vil nu gøre op med deres eget forbud mod gruppeeksamen. Dermed er regeringen nu på linje med rød blok. DF siger til Altinget, at de føler sig ‘røvrendt’, og beskylder VK for illoyalitet. (Kræver login).

Forslag om gruppeeksamen gavner næsten ingen studerende

Men der er ingen grund til at hidse sig op, hvis man skal tro RUC’s studenterblad Hippocampus. For De Konservatives forslag gælder kun for studerende, der arbejder sammen på tværs af forskellige fag, og det sker i praksis meget sjældent.

Tidligere KU-vismænd kritiserer valgdebat

Tidligere overvismand Peter Birch Sørensen fra KU efterlyser i Kristeligt Dagblad, at der kommer fokus på de økonomiske udfordringer i fremtiden, som rækker ud over de næste fire år. Økonomiprofessor Niels Kærgård, ligeledes fra KU, mener, at begge blokkes aggressive adfærd skaber splittelse, når det modsatte er påkrævet.

Her er universiteternes nye placering på QS-listen

QS-ranglisten for 2011 er netop blevet offentliggjort. Københavns Universitet er på en 52. plads, som betyder et fald på syv pladser. Se resten af de danske universiteters placering her hos Altinget.dk.

Uvis fremtid for S-SF’s kandidatpant

I foråret 2010 foreslog S-SF at lade kandidater betale de sidste to års SU tilbage løbende, hvis de flytter til udlandet i en periode på mere end eksempelvis fem år. Men alle andre partier er nu imod forslaget, skriver Altinget.

Kampen om forskningsmidler ødelægger forskningen

Det forventes, at forskere søger om midler til deres egen løn, og det medfølgende arbejde i forskningsrådene styrker en stærk stat på bekostning af et autonomt, demokratisk universitetet, skriver lektor Morten Nørholm på bloggen Forskningsfrihed?

Libyske oprørere lover bedre forhold for universiteter

Den Nationale Overgangsråd (TNC) i Libyen har ikke blot lovet at genåbne universiteter snarligt, men også at skabe omfattende forbedringer på de videregående uddannelser. En 19-årig libysk studerende er fortrøstningsfuld, siger han til University World News.

ser@adm.ku.dk

Seneste