Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Danske forskere henter 80 EU-millioner om måneden

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Danske forskere henter 80 EU-millioner om måneden - Nyt center på KU: Sådan kan vi lagre solenergi - Forsker: Lærerne havde tabt til Corydon på forhånd - Uetisk: Du kan blive impotent af gratis helbreds-tjek.

Danske forskere henter 80 EU-millioner om måneden

Kun to lande er bedre til at få del i EU’s forskningsmidler end de danske universiteter og virksomheder. I alt har danske, offentlige forskningsinstitutioner og virksomheder modtaget 5,8 milliarder kroner fra EU’s syvende rammeprogram for forskning siden 2007, skriver Ingeniøren.

Nyt center på KU: Sådan kan vi lagre solenergi

Et nyt forskningscenter ved Københavns Universitet (KU) har fået fem år til at udvikle en ny teknik til at lagre solenergi i organiske molekyler, skriver Videnskab.dk. Centret, der har fået navnet Forskningscenter for Udnyttelse af Solenergi, er bevilget 35 millioner kroner af KU til at løse opgaven.

Forsker: Lærerne havde tabt til Corydon på forhånd

Målet for Kommunernes Landsforening og Finansministeriet med deres lockout af skolelærerne har været at frigøre sig fuldstændigt fra den eksisterende arbejdstidsaftale med lærerne. Og lærerne tabte i realiteten kampen allerede, da KL bebudede, at man ville opsige samarbejdsaftalen. Det vurderer arbejdsmarkedsforsker Jesper Due fra KU ifølge Jyllands-Posten.

Uetisk: Du kan blive impotent af gratis helbreds-tjek

Det er uetisk af privathospitaler at tilbyde mænd generelle helbredstjek, hvor der indgår en test, som gør mere skade end gavn, siger Jon Brodersen, læge og lektor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på KU. Mænd har nu mulighed for at få foretaget en såkaldt PSA-test på privathospitaler gratis, men det er ifølge Ekstra Bladet endt med, at mange mænd opereres helt unødigt, og 75 procent af de opererede bliver impotente.

anfj@adm.ku.dk

Seneste