Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Danske forskningsartikler bliver gratis

KORT NYT FREDAG - Danske forskningsartikler bliver gratis - Måler vi rigtigt på forskningskvaliteten? - Derfor danser vi Lanciers i Danmark.

Danske forskningsartikler bliver gratis

De danske forskningsråd har vedtaget en fælles politik om, at forskningsartikler i fremtiden skal kunne læses og distribueres uden finansielle, tekniske eller juridiske restriktioner, skriver Ingeniøren.dk.

Måler vi rigtigt på forskningskvaliteten?

Andreas Lundh, der er ph.d.-studerende ved Det Nordiske Cochrane Center, forholder sig i en kronik på Videnskab.dk til kvaliteten af forskningsevalueringen på de danske universiteter. Han stiller blandt andet spørgsmålet, om indførelsen af den bibliometriske indikator er i stand til reelt at måle kvaliteten og skriver, at det er ikke sikkert, men til gengæld er det sikkert, at den lægger beslag på et ‘vist ressourceforbrug- i administrative omkostninger.

Derfor danser vi Lanciers i Danmark

Danmark er den eneste nation i verden, der har tradition for at danse Lanciers. En del af forklaringen kan man finde i filmserien Beverly Hills 90210, fortæller lektor Inger Damsholt, der forsker i Lanciers ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet. Det skriver Videnskab.dk.

Seneste