Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Danske økonomistuderende er de bedste i verden

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Danske økonomistuderende er de bedste i verden - Helle Thorning vil spare to mia. på sløve studerende - Østergaard vil have optagelse i september og i februar - Henrik Dahl raser over undermåleruddannelser - Bodil Ipsen tilheilet i Nazityskland før besættelsen - Øl er skam godt for helbredet.

Danske økonomistuderende er de bedste i verden

En opgave med titlen ‘Rygnings effekt på spædbørns fødselsvægt’ lyder umiddelbart som gefundenes Fressen for en medicin- eller sociologistuderende, men i stedet er opgaven udført af fem økonomistuderende ved Københavns Universitet (KU) og den vandt guldprisen ved Econometric Games 2012 i Amsterdam i april. KU-holdet lammetævede endda både konkurrenterne fra Harvard University (der tog tredjepladsen) og Aarhus Universitet (der tog andenpladsen). De fem fra KU havde valgt at undersøge de hidtidige anvendte økonometriske metoder i litteraturen. Ifølge en pressemeddelelse, som de fem vindere fra Økonomisk Institut selv har sendt ud, var de klart mere kritiske end andre universiteters hold i deres tilgang til opgaven, og det var især den omstændighed, der gjorde, at KU-holdet endte med at snuppe guldpokalen.

Helle Thorning vil spare to mia. på sløve studerende

Slut med flerårige rygsækture til eksotiske lande, danske unge skal bidrage til at få væksten i gang ved at blive hurtigere færdige med deres studier. Det fremgår af regeringens 2020-plan, »Danmark i arbejde«, som også viser, at regeringen forventer at spare to milliarder kroner på – som det står i planen – ‘tidligere færdiggørelse af uddannelse’, skriver Ingeniøren.dk.

Østergaard vil have optagelse i september og i februar

Studerende skal kunne begynde deres studier i både september og februar, mener uddannelsesminister Morten Østergaard (R). Det er et af de centrale forslag i regeringens 2020-plan for at hente to milliarder på at få de studerende hurtigere igennem uddannelsessystemet og ud på arbejdsmarkedet, skriver Politiken.

Henrik Dahl brokker sig over undermåleruddannelser

I en blogindlæg på Berlingske skriver Henrik Dahl, forfatter og sociolog, at sandheden ifølge ham om Helle Thorning-regeringens 2010-planer om at få 10.000 nye studiepladser er, at de unge mennesker, der har evner og anlæg for at studere, for længst er indfanget af universiteterne, hvor de spilder tiden med den halvdel af de indskrevne, der mangler ethvert talent i den retning.

Bodil Ipsen tilheilet i Nazityskland før besættelsen

Ph.d.-stipendiat Brian Petersen fra Filmvidenskab på KU skriver i det nye nummer af filmmagasinet Ekko, der udkommer i morgen, at filmdivaen Bodil Ipsen plejede omgang med prominente nazister. Berlingske Tidende viser også et foto fra maj 1939, hvor filmdivaen lod sig tilheile af nazister i Tyskland. Bodil Ipsen udtalte sig aldrig selv offentligt om sit tilhørsforhold til nazismen.

Øl er skam godt for helbredet

KU holdt i går konferencen ‘Øl og ernæring’, i et samarbejde mellem Bryggeriforeningen og Institut for Human Ernæring. På konferencen kom det frem, at det nu er videnskabeligt bevist, at øl i moderate mængder er et godt middel mod folkesygdomme som hjertekarsygdomme, sukkersyge og knogleskørhed. DR, P1 Morgen, kl. 7:09, tirsdag 8. maj 2012

Seneste