Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Danske skove kan let fordoble biomasse

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Danske skove kan let fordoble biomasse - Ingen grund til at rehabilitere McCarthy - 'Fattig' familie er et politisk selvmål - Kampen om at råde ministrene.

Danske skove kan let fordoble biomasse

Produktionen af skovflis kan øges fra 11 til 25-30 PJ frem til 2050, siger skovfolk. Forskningschef Vivian Kvist Johannsen fra Skov og Landskab på KU bekræfter, at det kan ske, uden at kulstof-balancen belastes, skriver Ingeniøren.dk.

Ingen grund til at rehabilitere McCarthy

Det er ejendommeligt at forsøge at rehabilitere senator Joseph McCarthy, mener lektor og ph.d. ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet, Regin Schmidt, i Jyllands-Posten.

‘Fattig’ familie er et politisk selvmål

Özlem Cekic (SF) har begået et politisk selvmål ved at præsentere en kvinde med en månedlig indtægt efter skat på næsten 16.000 kroner som fattig, mener politisk kommentator og ekstern lektor i dansk politisk historie ved Københavns Universitet Lars Hovbakke Sørensen i BT.

Kampen om at råde ministrene

Tim Knudsen fra Institut for Statskundskab ved KU diskuterer departementschefernes rolle i ministerierne i dag, skriver Kristeligt Dagblad. Der foregår i øjeblikket en magtkamp i flere ministerier om at være ministerens vigtigste politiske rådgiver, hvor det hidtil har været departementschefen.

Seneste