Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Danske studerende klarer studierne hurtigere

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Danske studerende klarer studierne hurtigere - AAU åbner nyt center i København til flygtede DTU-forskere - Forskere: Danskerne er ikke racister.

Danske studerende klarer studierne hurtigere

De danske unge er i dag i gennemsnit et år yngre, når de bliver færdige i uddannelsessystemet, end for ti år siden, skriver Politiken. Og selv om politikerne nu vil have de studerende hurtigere igennem deres uddannelse ved hjælp af en SU-reform, så risikerer de unge at ende med at sidde fast i dagpengesystemet efter uddannelsen, mener en uddannelsesforsker fra Aalborg Universitet. Uddannelsessociolog Jens Peter Thomsen fra KU bakker op.

AAU åbner nyt center i København til flygtede DTU-forskere

I dag åbner et nyt forskningscenter for den gruppe forskere, der i 2012 forlod Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i protest mod ledelsen. De blev i stedet hyret af Aalborg Universitet (AAU) og flytter nu ind i Center for Design, Innovation og Bæredygtig Omstilling (DIST) i København. DIST underviser tværfagligt i ingeniørvidenskab, design, humaniora og samfundsindsigt. Den samfundsvidenskabelige retning står i kontrast til den linje, der blev lagt på DTU, skriver Ingeniøren.

Forskere: Danskere er ikke racister

Der er ikke videnskabeligt grundlag for at påstå, at danskerne er særligt racistiske, konkluderer professor Henning Bech, KU, i en ny bog sammen med lektor Mehmet Ümit Necef fra Syddansk Universitet. Ifølge de to forskere har indvandrerforskningen kørt på automatpilot, fordi forskningen har været mangelfuld med udokumenterede beskyldninger om dansk racisme, skriver Politiken.

anfj@adm.ku.dk

Seneste