Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Danskere kan lide deres gamle tv, siger professor

OVERBLIK ONSDAG - Danskere kan lide deres gamle tv, siger professor - TV2 er dobbeltmoralsk, siger professor - Politiet kan sagtens genåbne lækagesagen om jægersoldaterne, siger professor.

Danskere kan lide deres gamle tv

»De traditionelle massemedier som tv og radio, der paradoksalt nok bliver dømt ude af de selvsamme massemedier, hver gang de omtaler fænomener som Facebook og andre sociale medier, tegner sig gennemsnitligt for den største andel af vores medieforbrug,« siger professor i Film- og Medievidenskab Klaus Bruhn Jensen, der sammen med adjunkt Rasmus Helles, har undersøgt danskernes medieforbrug.

TV2 er dobbeltmoralsk

TV2 forsvarede i Højesteret stationens ret til at hemmeligholde kilden til jægersoldater-lækagen. Samtidig plaprede stationens egen journalist Rasmus Tantholdt ud med kildens navn til kollegaer i branchen. »TV 2 udviser en dobbeltmoral, når de siger noget i én sammenhæng og gør noget andet i anden sammenhæng. Det virker, som om de opfører sig efter forgodtbefindende, og det er bestemt ikke noget, der gavner journaliststanden,« konkluderer film- og medieprofessor Stig Hjarvard.

Politiet kan sagtens genåbne lækagesagen om jægersoldaterne

»Politiet kan genoptage efterforskningen, og den overordnede anklagemyndighed, dvs. rigsadvokaten, kan beslutte at rejse sigtelse på ny, hvis der er fremkommet nye beviser af vægt. Og det er vel det, der er tilfældet, for hele forløbet i tre retsinstanser viser jo, at lydfilen netop var det bevismiddel, som anklagemyndigheden mente at have brug for for at kunne komme videre med sagen«, siger juraprofessor Jørn Vestergaard, som ikke mener, at det er nødvendigt, at den særlige klageret tager sagen op først.
Politiken 14. december 2011, 1. sektion, side 5.

Seneste