Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Danskerne er et indvandrerfolk af bønder sydfra

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Danskerne er et indvandrerfolk af bønder sydfra - KU sløjfer nedskæring - Universiteterne skal lære at samarbejde - Harvard University boykotter ekstremt dyre tidsskrifter.

Danskerne er et indvandrerfolk af bønder sydfra

Det var et folk sydfra, der satte gang i agrarrevolutionen og omdannede Danmark til et landbrugssamfund. Det er konklusionen på et forskningsprojekt mellem professor Eske Willerslevs Grundforskningscenter for GeoGenetik og Statens Naturhistoriske Museum, begge Københavns Universitet (KU), samt Universitetet i Uppsala i Sverige, skriver nyheder.ku.dk. Forskernes resultater offentliggøres nu i tidsskriftet Science.

KU sløjfer nedskæring

KU vil alligevel ikke skære i antallet af timer for dansk- og høretalepædagogstuderende. Dekan på Det Humanistiske Fakultet, Ulf Hedetoft, siger til Information, at man alligevel vil finde de penge, der mangler.

Universiteterne skal lære at samarbejde

De danske universiteter kæmper om at få del i offentlige tilskud, og forskerne konkurrerer om at publicere mest muligt, men den cocktail forhindrer netop udviklingen af fremtidens videnssamfund, skriver Information.

Harvard University boykotter ekstremt dyre tidsskrifter

Utilfredsheden med de kraftigt stigende priser på videnskabelige tidsskrifter er ikke kun et dansk fænomen. Harvard University siger nu fra, efter at udgifterne til nogle tidsskrifter er kommet helt op på 225.000 kroner årligt. Harvard boykotter nu tidsskrifterne og kræver Open Access – fri vidensdeling – i stedet for, skriver ingeniøren.

anfj@adm.ku.dk

Seneste