Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

De festligste 48 timer i CSS' historie

MARATHONBAR - På CSS samledes studerende fra alle fag til en 48 timers festodyssé. Vores fredagsbar-reporter tog en dyb indånding og kastede sig ud i det frådende festorgie.

Festudvalgene for alle studierne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet (CSS) har for første gang nogensinde samarbejdet om at lave et stort, fælles arrangement. Arrangementet går ud på at feste, og til det formål holder Café Kommunen åbent i 48 timer.

Universitetsavisen er taget til marathonfest, hvor studerende fra de forskellige institutter har arrangeret temabarer og aktiviteter for hinanden.

SE BILLEDSERIE: 48 timers bar på CSS.

Jeg ankommer fra starten.

De indledende runder

1. time: De 48 timer starter klokken 10 torsdag morgen. Den første tid går det stille og roligt for sig, folk har stadig forelæsninger og Café Kommunen ligner sig selv på en almindelig hverdag. Dog med den forskel, at man bliver tilbudt at få sin sorte kaffe toppet med en lille omgang Baileys – et friskt udgangspunkt om morgenen.

4. time: Omkring klokken 14 begynder de første for alvor at gå i gang med festlighederne. Statskundskaberne og økonomerne har kastet sig over ølbowling – de forsøger tydeligvis at afgøre deres rivalisering over, hvem der egentlig skal styre Danmark, når de bliver færdige med studierne.

Også indenfor begynder Café Kommunen at fyldes til ‘Kommunal Ølservice’, som byder på meget specielle specialøl brygget på syv forskellige slags malt og med noter af kaffe og tranebær.

Banko

7. time: »Så bliver det nummer 88 – to tykke lesbiske kvinder med bælter.«

Banko har ramt Kommunen, og oven i købet med en meget opfindsom talopråber. Han har i hvert fald sin banko-trivia i orden, og kan blandt andet oplyse, at der hver dag spilles 1.000 bankospil i Danmark. Og at der i USA er skrevet en ph.d.-afhandling om spillet.

Og så er der mulighed for at vinde en kasse grøntsager, en pizza eller et rivejern.

10. time: Efter afsluttet banko begynder retro-Disney temaet ’Luftens Helte’, så der er hawaiiskjorter, luftpirater og flyversjusser på programmet.

16. time: Ud på natten bliver Kommunen fuldstændig fyldt med folk, og festen sættes op i gear med rave, knæklys og dj. Økonomerne overtager baren med shot-festivalen ’Shot the fuck up’, og krydret med lidt limbo er det ikke til at gå hjem fra.

Gået død

22. time: Men så sker det utænkelige – fredag morgen er festen gået død.

Den planlagte tegnefilmsvisning for de morgenfriske er der åbenbart ingen, der har overskud til at gennemføre, og der er ikke et vågent øje at finde på CSS. Til gengæld lugter der utrolig meget af øl flere etager op i de tilstødende undervisningsbygninger, så ingen kan ignorere nattens udskejelser, når de pendler mellem forelæsningerne og Café Kommunen for at hente tiltrængt morgenkaffe.

30. time: Nogle tilsyneladende gale statskundskabsstuderende kører hen over eftermiddagen en bar som udelukkende sælger Master Brew, en øl med et beskedent alkoholindhold på 10,5 procent. Det begynder at blive hårdt nu.

Julehelvede

35. time: Et festband bestående af sociologer leverer gode funky klassikere på stribe. Men så frigives juleøllen. Kommunen forvandles på meget kort tid til et veritabelt helvede af syntetisk klingende julemusik, blå nissehuer med voldsomt blinkende pærer, og selvfølgelig Tuborgs juleudklædte festpersonale.

41. time: Julestemningen, eller hvad man nu skal kalde den, fortager sig dog hurtigt, og festen kan fortsætte, hvor den slap dagen før, med dj’s, dans og det noget særprægede Guy Fawkes/V for Vendetta-tema. Folk er tilsyneladende kommet sig over tømmermændene og fester til langt ud på natten.

48. time: Lørdag morgen klokken 10 skulle der ifølge planen have været morgengymnastik. Jeg føler mig derfor en anelse snydt, da jeg efter at have kæmpet mig ud af sengen og op på cyklen ankommer til et fuldkommen tomt, hærget og ildelugtende CSS.

Det eneste der er tilbage nu er udsigten til den kommende dags tømmermandslidelser og kollektiv samfundsvidenskabelig anger.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste