Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

De jurastuderende har fået sig et hus

HOUSEWARMING – Adam Garff tog en slentretur rundt på åbningsdagen af et nyt Jurahus fredag den 3. oktober.

De godt 4.000 jurastuderende har fået sig et nyt sted til foreningsarbejde, studenterpolitiske aktiviteter og specialepladser med adressen Fiolstræde 10.

Det gule jurahus har en ideel placering: Få meter fra Frue Plads, og lige overfor det gamle Universitetsbibliotek. Første og anden etage er indrettet til specialepladser, mens tredje etage er blevet til mødested for fakultetets foreninger.

Tørfisk

De første, jeg møder på åbningsdagen er Guðrun og Katrin. De læser begge jura på tredje semester og sidder i bestyrelsen i Foreningen for Færøske Jurastuderende – i daglig tale kendt som FUL.

Deres lyse mødelokale emmer af en finurlig duft fra Nordsøen, der viser sig at stamme fra en skål med en færøsk delikatesse – tørret torsk. Som de byder af. Imens jeg gumler den hvide fisk, beretter de to studiner om deres forenings formål, historie og daglige arbejde.

»Vi varetager interessen for de cirka 50 færøske jurastuderende der er på KU. Vi arbejder også sammen med de andre foreninger, og derfor er det ekstra god mulighed med de nye lokaler,« siger Guðrun.

Også den juridiske vinklub, JVK, holder til i lokalerne under loftet. I deres lokale, kun få meter fra færingerne, sidder en gruppe jurastuderende og svinger vinglassene. Emil fra JVK præsenterer en rødvin fra Veneto-området. Der er tale om en Passo Grande Appassimento, og den har noter af både blomst og rosin.

Man smager. Efter et øjebliks tavshed bryder forsamlingen ud i latter. Vinen var vist god.

Gin med dekanen

I et af de store mødelokaler er en flok jurister samlet i en halvcirkel. Vi er nu hos den studenterpolitiske forening Konservative Jurister. Stemningen er uformel og løssluppen. I lokalets ene ende står det Juridisk Fakultets dekan Jacob Graff og langer dean & tonics over disken. Der er en fornemmelse af fejring i Fiolstræde 10 på åbningsdagen.

Ved vinduet møder jeg en ung mand med sort blazer, Kasper:

»Det var egentlig lidt tilfældigt, at jeg kom forbi i dag. Jeg er ikke selv engageret i foreningsarbejde eller den slags, men jeg satser da på at komme forbi til arrangementer i huset. Det ligger jo godt. Og så håber jeg på at kunne få en specialplads, når den tid kommer.«

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste