Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Debat: KU skal sætte kurs mod den digitale tidsalder

UNIVALG 2012 - Frit Forums spidskandidat til universitetsbestyrelsen vil have, at Københavns Universitet tager et nødvendigt skridt ind i den digitale tidsalder med videocasts af forelæsninger og digitale afleveringer.

Muligvis er rektor Ralf Hemmingsen barn af den sorte skole, og muligvis foretrækker mange af universitetets undervisere fortsat at modtage afleveringer fra de studerende i papirform. Men universitetet er til for de studerende og ikke omvendt.
Derfor foreslår Frit Forum, at KU dropper de gammeldags rutiner og tager et nødvendigt skridt ind i den digitale tidsalder ved at:

Videocaste de store forelæsninger

Videocast er en økonomisk billig metode, der giver de studerende muligheden for at gense forelæsernes guldkorn. Det er et fantastisk eksamensværktøj, der også kan mindske frafaldet blandt de studerende, da disse ikke føler sig hægtet af, hvis de misser en eller to forelæsninger.

Indføre digital aflevering på alle skriftlige afleveringer

Det er både besværligt og miljøskadeligt, at de studerende skal aflevere deres opgaver i papirform. Samtidig er det utrolig bøvlet, når det kræves at den enkelte studerende selv medbringer printer til skriftlige eksamener.
Frit Forum foreslår derfor, at KU indfører mulighed for digitale afleveringer.

Seneste