Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Debatten om de »dumme og dovne« studerende fortsætter

STATUS - Hele sidste uge var de »dumme og dovne« studerende på dagsordenen. Og weekenden bød blandt andet på debat om evalueringerne på Lorry og satire i Berlingske.

Lektor Steen Laugesen Hansen skrev i sidste uge et debatindlæg bragt her på Uniavisen.dk, hvor han frabad sig evaluering fra »dumme og dovne« studerende. Og det er ikke gået ubemærket hen.

Debatten fortsatte ugen ud både her på Uniavisen, hvor to studerende svarede lektoren igen i et debatindlæg, men også i diverse dagblade.

Blandt andre Berlingske, Politiken og Jyllands-Posten valgte at tage kontakt til Steen Laugesen Hansen, og fredag aften mødte han formand for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali, i en tv-debat på Lorry.

International undersøgelse

I tv-debatten henviste Steen Laugesen Hansen til en international undersøgelse (se PDF i bunden af artiklen), som han også har nævnt i tidligere interview.

»En nyere international undersøgelse viser, at undervisere, der sænker barren en lille smule, er mere populære end dem, der holder det faglige niveau. Men de førstnævnte underviseres studerende klarer sig så dårligere i de efterfølgende fag,« sagde han.

Yasmin Davali kunne var dog ikke enig i, at de nogle studerende bør have frataget muligheden for at evaluere deres undervisere.

»Hvis vi har en ambition om, at vi gerne vil udvikle undervisningen og få det bedste frem i den, så er det klart, at vi er nødt til at snakke med de studerende, der ikke har fået det tilstrækkelige ud af undervisningen,« sagde hun.

Der er også blevet gjort plads til lidt grin på baggrund af debatten. Søndag bragte Berlingskes bagsidesatire Sværtegade “debatindlægget” OPINION: Jag vil gådt ha lov at evlaulere min profesor!

Seneste