Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Dekan: Blokaden gik stille og roligt for sig

BLOKADE - Samf-dekan Troels Østergaard Sørensen glæder sig over, at de studerende på CSS interesserer sig for besparelserne på KU, men mener principielt ikke, at man skal blokere universitetet. Dekanen er dog tilfreds med, at de studerende stoppede blokaden efter en enkelt dag og ryddede pænt op efter sig

Den 14.juni blokerede studerende Center for Sundhed og Samfund, der huser det meste af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. De ønskede at illustrere, hvordan hverdagen bliver, hvis de planlagte besparelser i regeringens genopretningsplan bliver gennemført.

Aktionen gik i første omgang ud over dekan Troels Østergaard Sørensen, der fik sit kontor blokeret, men da de studerende senere på eftermiddagen valgte at hæve blokaden, var han til gengæld den første, der fik besked.

»Det gik stille og roligt for sig, og de har ryddet rigtig pænt op efter sig. Så i den forstand synes jeg, at de har opført sig pænt,« siger Troels Østergaard Sørensen.

»Men jeg synes, at det var den rette beslutning at stoppe efter én dag, Jeg tror ikke, at der ville være nogen større effekt ud over at genere nogle mennesker på fakultetet ved at fortsætte flere dage,« siger han.

Godt med engagement – tvivlsomt om det virker

»Jeg synes, at det er rigtig godt, at de studerende er aktive og interesserer sig for de besparelser, som KU kommer ud for, men jeg synes principielt ikke, at man skal blokere universitetet,« siger dekanen, der ikke opfattede blokaden som en protest imod sig selv, fakultetet eller KU´s ledelse, men alene som et ønske om at få omverdenen til at interessere sig for de studerendes utilfredshed.

»Og det har pressen jo delvist gjort, så i den forstand synes jeg, at de opnåede det, de gerne ville med det. Om det så har nogen effekt, er tvivlsomt, men hvis man ikke giver udtryk for sin meninger, så ændrer man jo ikke noget,« siger han.

Troels Østergaard Sørensen tilføjer, at de studerendes utilfredshed måske bedst kunne adresseres i retning af Videnskabsministeriet, men at han heller ikke mener, at nogen bør blokere eller besætte ministeriet.

peri@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste