Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Den Nye Verdensorden på LIFE

Ninja-fluer, cheerleaders og selvlysende sædceller. Årets smederevy på Det Biovidenskabelige Fakultet var en hyldest til det uhøjtidelige grin serveret med charme og fed underlægningsmusik

Hvis ét ord skulle beskrive Smedierevyen 2007, ville det blive et usandsynligt langt og kompliceret ord. For årets bedste underholdningsindslag fløj som en ustyrlig hoppebold fra det ene emne til det andet og dækkede alt fra Danmarks tvivlsomme asylpolitik til VM i sten-saks-papir. På trods af bredden var effekten ikke et sønderdelt show, men snarere en farverig symfoni af morsomme indslag der dækkede alt fra det banale til det geniale over pruttelyde til klassisk musik. Revyprogrammet var prydet med et billede af en toiletrulle og sloganet »Nu med 4 lag!« og det var en underdrivelse!

Life på dansk
Navneforvirringen på fakultetet kom under kærlig behandling. En af revyens ubestridte perler var da Elton Johns klassiker »Can you feel the love tonight« blev konverteret til »Kan man sige LIFE på dansk.« Til et fyldigt akkompagnement fra bandet svang sangerinden Tanja stemmen helt op under loftsbjælkerne og fik det til at risle ned ad ryggen samtidig med at latterkramper hærgede mavesækken. Af samme skuffe var LIFE-medleyet en demonstration af både musisk overblik, akrobatik og overlegen sarkasme da cheerleader-tøser med L, I, F og E på maven sprang lystigt omkring til diverse LIFE-relaterede sange. Klimakset blev opnået da guitaristen i komplet puddelrock outfit trykkede en solo af til Bon Jovis »It’s my life«. Stor kunst og fed humor.

Fluen i Matrix
Men man behøvede ikke at være studerende på fakultetet for at more sig. I den ordløse sketch ’Fluen’ kastede en overdimensioneret flue sig ind i en slowmotion duel med bondemanden i bedste Matrix-stil. En kamp af episke proportioner som blev hysterisk morsom ved sin afslutning da bondemanden på bedste teenage-manér tilfreds snuppede et sejrsbillede med sin mobil. Det var detaljer som disse der løftede revyen ud over at være bare sjov. Idéen bag sketchen om ’Den Nye Verdensorden’ var i sig selv morsom, men detaljer som de rædselsvækkende, dinglende hængepatter, toiletpapiret i skoen og de nervøse ticks hævede – eller sænkede, pointen er den samme – niveauet op til det geniale.

Den syngende håndtaske
Dansk politik fik også lige en kommentar med på vejen, dels i form af en syngende Marianne Jelved der savnede sin Naser Khader, og dels i form af quiz-showet »Dansk or NO dansk«. Her viste holdet bag revyen at de kan lave andet end ufarlig humor. »Dansk or NO dansk« udpensler i al sin enkelthed de mildest talt absurde strømninger i samfundet omkring danskhed, integra-tion og behandling af asylansøgere. Spændvidden blev demonstreret yderligere i sketchen om naturlig sex. Med udspring i Danmarks Naturfredningsforenings omdiskuterede folder om romantiske steder i naturen lader et par sig lede til et ’Yngleområde’ hvor en elskovs-vagt i pigespejderuniform står klar med tværfløjte og et skilt med påskriften ’Optaget’. På kommando lader hun Carl Nielsens ’Tågen letter’ danne stemningsfuld baggrundsmusik for den romantiske skovtur der udvikler sig mere og mere hedt. Inden vi får set os om, eksploderer musikken i ’Misirlou’, det galopperende intronummer til Pulp Fiction, mens gigantiske selvlysende sædceller svømmer over scenen og slutteligt befrugter et enormt æg. Sjovt, sort og meget gennemført.

Hyldest til kvinden
Generelt var der rigeligt for husarerne. De badutspringende cheerleaderpiger og glade dansesild gjorde deres for at hæve temperaturen i det i forvejen varme lokale, og efter en gruppe mandshungrende dyrlægestudiner i meget korte kitler blev det decideret hedt. Det eneste kedelige man kan sige om revyen, er sådan set omgivelserne. Revyen fortjener nogle bedre forhold – eller publikum gør. Det er hyggeligt at sidde på gulvet, men det er for hårdt at sidder der i over en time. Når man så samtidig sidder så tæt pakket at man ikke kan flytte sig uden at sparke manden foran i nyrerne, bliver det et problem. Det lægger en dæmper på begejstringen når man ikke længere kan mærke sine fødder.

Per Tage Duel læser på Environmental and Natural Resource Economics på LIFE.

Seneste