Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Den Sorte Diamant gør sin ting

FEST - Man kan godt være højpandet og nikke med nakken samtidig. Den Sorte Diamant åbner vanen tro op for årets mest originalt tænkte semesterstartsfest for de studerende.

Inden den faglige alvor for alvor får tag i de studerende er det sundt at blive mindet om, at universitetet – og biblioteket – kan være ramme om andet end studier. Fest, for eksempel.

En sådan inviterer foreningen Students Only! til for tredje år i træk fredag den 16. september. Og det sker med vanlig sans for nedbrydning af grænser og for, hvordan man kan parre den sitrende københavnske kulturscene med universitær dannelse.

Det er Den Sorte Diamant, der åbner op for semesterstartsfest for alle studerende. I år er programmet så alsidigt som altid. Rulletrapper og gangbroer vil blive lyst op af visuals og de sorte granitvægge vil runge af musik og lyrik.

Sheridan og Omans sandklitter

Aftenens mest alment kendte navne er den unge Mike Sheridan, der er veletableret på og langt uden for hovedstadens elektroniske scene, og som her spiller et dj-set i løbet af aftenen.

Mindre berømte, men ikke mindre smøde, er de to upcoming elektroniske kunstnere Soffie Viemose og Flag White, der i aftenens anledning vil optræde sammen.

Den dansk-afrikanske sangerinde Nabiha spreder soulet popstemning over biblioteket, og så vil lydkunstneren Jakob Kirkegaard fremføre værket ’Sabulation’, der er optaget i Omans sandklitter.

Rumi gør sin ting

Men det, Students Only!-folkene virkelig kan, er at tænke skævt. Og i år vil Danmarks dystre boheme par excellence, Sort Sol’s Steen Jørgensen, læse digte op af den persiske 1200-talsdigter Rumi (aka Mevlana) sammen med Nørrebro-flaben Kidd, der må siges at være alt andet end studentikos.

Til gengæld fik han denne sommer hele København til at ryste med røven – eller på hovedet – til blandt andet cumbiarytmer og selvforherligelse i underlivshøjde. Kidd deler vandene, men nord for Dronning Louises Bro er der ingen, der er større lige nu.

Rumis univers, som er i centrum for hele aftenenen, formidles til tonerne af veteranen Rumpistols elektroniske lydkulisser. Det er godt tænkt, og avisen her glæder sig til at se, hvordan det vil udspille sig.

Arrangører lover bedre forhold end sidste år

Sidste års fest var så velbesøgt, at det resulterede i, at ganske mange studerende aldrig kom indenfor. Især flere internationale studerende berettede om kaotiske tilstande.

Men i år lover arrangørerne mere tjekkede forhold. Under alle omstændigheder er det en god idé at købe sin billet på forhånd.

LÆS: ‘No repeat of party chaos’ hos UniversityPost.

Læs mere og se det fulde program her.

Seneste