Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

»Den våde fusion har været altomfavnende, altopslugende«

TILBAGEBLIK - Vi har bedt en række KU-personligheder om at kigge tilbage på 2012. Her Flemming Madsen, der er institutleder på Institut for Farmaci. Han beretter om et år, hvor de våde fakulteters fusion sugede al kraft ud af ham. Også selvom han mener, at fusionen var den den rigtige beslutning.

Hvad har gjort størst indtryk på dig i år?
Mine medarbejderes respons på APV’en (Arbejdspladsvurderingen, red.). På trods af alt det, vi har smidt i hovedet på dem – fakultetsfusion, institutsammenlægning, ombygning med støv, larm og omflytninger – så er de stadigvæk glade for deres arbejde og arbejdsopgaver. Det tager jeg hatten af for.

Hvilken begivenhed har defineret dit 2012 på Københavns Universitet?
Den våde fusion! Den har været altomfavnede, altopslugende og suget al kraft ud af mig. Men den har også givet plads til ny energi og nye refleksioner over forskning, undervisning og formidling – og ikke mindst ledelse. For eksempel hvordan man kan være en nærværende leder, når man aldrig er der på grund af fusionsmøder, arbejdsgrupper og så videre. Men jævnførende mit tidligere svar, så tror jeg på, at fusionen var det rigtige at gøre. I hvert fald set med Sund-briller.

Hvad er dine håb for KU-året 2013?
At vi kan begynde at høste nogle fusionsfrugter og får den glæde og tilfredshed, som APV’en udtrykker, til at springe ud i fuld flor. Det rummer jo et gigantisk potentiale.

Derudover håber jeg, at KU kommer til fornuft og finder ud af at centralisering af administrative processer måske ikke er svaret på ‘værdiskabelse’. Det er givet at rigtigt mange processer og procedurer kan ‘leanes’ og gøres mere effektive – men så sørg for at måle kundetilfredsheden undervejs. Det må og skal være den primære KPI (Key Performance Indicator, red.)! Ellers er det tom retorik om at være værdiskabende for studerende, forskere, undervisere og øvrige medarbejdere i det ikke-administrative apparat. Administrationen skal som ledelsen være nærværende, tilgængelig, transparent og til at forstå meningen med.

Seneste