Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Der er mangel på specialekontorer

NYHEDSOVERBLIK - Mangel på specialekontorer - Studerende rustes til globalt arbejdsmarked - Studiestart uden tømmermænd - Big Bang-forsøg kan ende i blindgyde - Forskning og kapital hånd i hånd

Der er mangel på specialekontorer

Danske universiteter har problemer med at leve op til efterspørgslen på specialepladser. Derfor må mange studerende betale tusindvis af kroner om måneden for at få et sted, hvor de kan læse og skrive i fred og ro.
MetroXpress København, side 16, tirsdag 06. september 2011.

Studerende rustes til det globale arbejdsmarked

Omkring halvdelen af de ph.d.-studerende ved KU Life er udlændinge, og de har behov for at lære danske forhold at kende. Derfor sætter KU Life fokus på kommunikation og kulturforståelse.
Børsen, side 10, tirsdag 06. september 2011

Studiestart uden tømmermænd

Indtagelse af store mængder alkohol spiller en stadig mindre rolle i forbindelse med studiestart på langt de fleste uddannelsessteder i Danmark. KU’s Studiechef Claus Nielsen siger til BT, at universitetet har sat større fokus på at gøre introforløbet til en tryg oplevelse med fokus på faglighed og det sociale møde i gode rammer.

Big Bang-forsøg kan ende i blindgyde

Forskere fra CERN i Schweiz og Københavns Universitet forsøger i øjeblikket at gengive universets fødsel i miniformat. Men ifølge Politiken.dk er forskerne måske ved at løbe panden mod muren.

Videnskab og kapital går hånd i hånd

DI og KU vil gerne samarbejde med Videnskabsministeriet om at vurdere værdien af universiteternes erhvervssamarbejde. »Hvor yndigt,« skriver lektor Claus Emmeche i en kommentar på bloggen Forskningsfrihed?. Og fortsætter: »Mon ikke den betalende hånd overtager føringen?«

Seneste