Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Derfor bliver Forårsfestivalen fuldkommen fantastisk

KLUMME - Der er naturligvis lagt i kakkelovnen til et ordentligt brag en fest, når KU’s Forårsfestival den 9. maj løber af stablen, men der er også rigtig mange andre grunde til at det er en rigtig god ide, at vi på KU afholder sådan et arrangement.

Københavns Universitet er landets største. Noget man naturligvis kan være stolt af, men det giver også visse komplikationer, når fx samtalen falder på den fælles KU-identitet og fælles studiemiljø. For ja, der er en enorm diversitet på KU. Og nej, umiddelbart har antropologen ikke meget tilfælles med fysikeren, men det er kun en halv sandhed. For vi har rigtig mange ting til fælles på tværs af KU’s mange campusområder og seks fakulteter.

Desværre er det noget, vi alt for sjældent møder i vores daglige gang på universitetet, og det er enormt ærgerligt, for det er i mødet med forskelligheder, at man kan udvikle sig.

I Studenterrådet er vi vanvittigt glade for, at vores ide om en fælles fest for vores universitet bliver til noget. Sammen med Københavns Universitet og Studenterhuset er vi klar til at bryde de barrierer ned, som ellers kan være kendetegnende for vores universitet. Barrierer som både eksisterer faglighederne i mellem, men som også eksisterer i mødet mellem ansatte og studerende.

Derfor er det enormt vigtigt, at man nu dedikerer en hel dag til mødet mellem forskellighederne. En dag, hvor man kan mødet menneskene bag. Hvor man kan opleve den ellers lidt formelle studiesekretær i mere uformelle rammer, og hvor man kan diskutere med sin underviser, uden at der skal sidde 200 andre studerende og lytte med. En dag hvor man kan spørge teologen, om hun tror på Gud, eller om juristen virkelig kun vil tjene penge. En dag hvor man kan få gjort op med nogle af de fordomme, der eksisterer og i stedet dyrke det positive i diversitet

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at vi fra Studenterrådets side glæder os utrolig meget til at drikke en øl i majsolen, danse til fuldkommen fantastisk musik og naturligvis uddele læsterlige prygl i bordfodbold!

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste