Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Derfor går vi på gaden

KLUMME - Mens Københavns Universitet har travlt med at fralægge sig ethvert ansvar for deres rolle i fremdriftsreformen og kaste aben til regeringen og Morten Østergaard, så vælger vi studerende at trække i vinterstøvler og lange underbukser for at gå på gaden i protest.

Københavns Universitet lægger ansvaret over på ministeren. Ministeren afviser anklagerne og lægger ansvaret tilbage på KU. Tilbage står vi 40.000 studerende, som bliver ramt af en reform, som ingen i sidste ende vil tage ansvaret for. En reform der gør vores uddannelser til en 3-sporet motorvej uden frakørsler. Vi vil blive pacet fra rusuge til specialeforsvar. Reformen ødelægger vores muligheder for at blive det bedste vi kan både for os selv og for samfundet.

Det er vi som studerende naturligvis stærkt utilfredse med. Vi er som studerende vrede over, at KU vælger at lægge op til studieaktivitetskrav på 45-ECTS, og at de vil fratage os vores mulighed for at tage en pause fra vores uddannelse, hvis vi får brug for det.

Et ansvarligt universitet

Vi skal som studerende bedre igennem vores uddannelser ikke bare hurtigere ud. Det er også KU’s ansvar. Vi anser universitetet for at have en stor værdi for samfundet og i sig selv, men den værdi er universitetet ved at give køb på.

Ministeriet har sat KU i sigte, at en del af de årlige besparelser kan tilbagerulles, hvis de får os studerende hurtigere igennem. I sin ivrighed efter at holde på pengene, er KU ved at ødelægge vores uddannelser.

Et opgør der må tages

Hvis Københavns Universitet virkelig tænkte på sine studerende, på værdien af frie uddannelser og på sin egen essentielle rolle i samfundet, så ville man ikke lade sig forblinde af regeringens økonomiske incitamenter. Så ville man indse på ledelsesgangen, at den reform der nu skal implementeres er en trussel mod universitetets kerneværdier, og at der er brug for et opgør.

Universitetet kan ikke blive ved med at acceptere besparelser. Det kan ikke blive ved med at udhule uddannelserne. Det kan ikke tilbyde flere og flere studerende ringere og ringere rammer og stadig kalde sig et universitet. Løsningen er ikke at bøje sig for regeringens manglende visioner for gode uddannelser.

Det ved ledelsen godt. Men rektor og resten af universitetets top tør ikke sige det højt. I dag går vi til Frue Plads for at få dem med. Når universitetet igen stiller sig på samme side som sine studerende, kan vi ændre vilkårene. Derfor siger vi til Ralf og resten af KUs ledelse: Støt op og gå til forsvar for vores universitet, støt op og forsvar den gode uddannelse, støt op og forsvar os studerende!

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste