Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

»Det er sejt at være foregangsuniversitet«

TILBAGEBLIK - Vi har bedt en række KU-personligheder om at kigge tilbage på 2012. Her Studenterrådets nye formand Gwen Gruner-Widding, der fortæller, at hun - og resten af rådets aktive - har danset sejrsdans adskillelige gange i det forgangne år.

Hvad har gjort størst indtryk på dig i år?
Der er sket meget, det er gået stærkt. Og det gælder for både universitetet og for Studenterrådet. Rådet har holdt de største arrangementer i lang tid og fået et godt valg. Samtidig har vi indledt en hel pallet af nye projekter: Vi har været med til at starte retshjælpen Ung & Ret, vi er i gang med at starte et psykologisk samtale-tilbud, og vi arbejder med at lave et tutornetværk.

Der er dog enkelte ting der gør, at 2012 skiller sig helt markant ud. Studenterambassadøren blev en realitet, og vi gjorde to ting, som generationer af studenterrødder har kæmpet for: Vi var med til at sikre flere studienævn på SCIENCE og løftede byggestoppet på studieboliger i København. Det er to vigtige ting. Løftet af byggestoppet giver København som by mulighed for at prioritere studerende som den ressource, vi er. Etableringen af de fagnære Studienævn på SCIENCE var en kæmpe sejr i kampen for medbestemmelse.

Hvilke begivenheder har defineret dit 2012 på Københavns Universitet?
Der er sindssygt mange muligheder. Meget af det, jeg har nævnt, har været begivenheder, som har fået os til at løfte armene i en lille sejrsdans. Boligsejren, forøgelsen af Studiemiljøpuljen, institutions-akkreditering og så videre. Men størst af alt var helt sikkert sikringen minimumstimetallet for BA-studerende! Det var en vild idé fra vores side, og nu er det en realitet, ikke bare på KU men på en række universiteter landet over. Det er sejt at være foregangsuniversitet, og det er ekstra sejt, når det, vi går i spidsen for, er en klar prioritering af uddannelseskvalitet.

Hvad er dine håb for KU-året 2013?
Vi har mange håb for, hvordan det bliver at være studerende i 2013. Vi håber at 2012 bare var et startskud til et universitet, der prioriterer sine studerende. Vi har håb om et universitet, der laver samlede strategiske og langsigtede planer for, hvordan undervisning og studiemiljø skal oprustes og styrkes lokalt, og vi håber, at den kommende rektor vil være en aktiv medspiller på det punkt.

En prioritering af uddannelsen kunne for eksempel ske gennem dygtigere undervisere: Der skal ansættes mange de næste år, og vi håber ikke, at det bare det bliver de dygtigste forskere men også forskere, der kan formidle. Samtidig håber vi, at de gode undervisere, vi har, kan få mulighed for at blive endnu bedre gennem didaktisk opkvalificering. Nogle gange får man fornemmelsen af, at der skydes lidt med spredehagl. Det øger chancerne for at ramme, men hvis man vil være sikker på at ramme plet hver gang, skal dem, der trykker på aftrækkeren, være skarpskytter.

Læs flere tilbageblik i vores ‘Året der gik’-sektion

Seneste