Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Udland

Det gode signal

BRANDING - Hvad foretrækker de unge? At blive overhældt med sirup eller få nogle tæv. Ak, det er hårdt og utaknemmeligt at beslutte, hvilke signaler, man vil udsende fra universitetsverdenen

Vi kommer ikke uden om, at det tager lang tid at studere sig til en grad på universitetet. Og der er eksaminer at tage. Og der er vanskelige problemer at få hovedet rundt om. Og man skal leve af småpenge. Og … så er det heller ikke værre, men det er også slemt nok.

Der skal reklamer til, med andre ord, hvis de klogeste af de unge skal lokkes indenfor.

Københavns Universitets strategi plejer at bestå i at plastre hovedstaden til med smagfulde, hvide plakater med lærdomsvittige slogans. Store armbevægelser med læderlap på ærmene, kunne man sige.

Bortset fra, at Det Naturvidenskabelige Fakultet har haft succes med at gå sine egne veje på Youtube – senest i denne knallertdræber-video.

Sukkerchok

På Københavns Universitets vennecampus, det fornemme Yale i Connecticut, USA, har man valgt en strategi, vi i mangel af bedre, kan betegne som ‘disneyficeret viral’.

Under et kedsommeligt infomøde om studielivet på Yale, stiller en ung kvinde universitetets studievejleder et spørgsmål. Hendes blik er intenst. »Hvorfor valgte du Yale?« Spørger hun. Det skulle hun aldrig have gjort. Det udvikler sig til en musical. En af de længere.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=tGn3-RW8Ajk width:525 height:380 align:center]

Men, okay, selv om visionen om Yale som et lyserødt sukkerslot måske giver nogle uddannelsessøgende akut psykosomatisk gammelmandssukkersyge, så er Yale dog sluppet betydeligt bedre fra sin offentlige profilering end et andet amerikansk universitet, The University of Wisconsin i Milwaukee.

Her ender et skænderi mellem en studerende og hendes vejleder brat, da politifolk vrister den (indrømmet, temperamentsfulde) unge kvinde omkuld på klasselokalets gulv.

»Slap af,« siger de tre betjente til den fladmaste studerende – som fra sin liggeplads på linoleumsgulvet fortsætter med at brokke sig over universitetets grænsedragning. Det forstår man sådan set godt.

Betjentene ender med at slæbe hende væk i håndjern.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=S-KFA1U8iOw width:525 height:380 align:center]

Seneste