Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Det nytter at tale om tingene!

KLUMME - Gennemsnitalderen for en kommunalpolitiker er 53 år, så kom til Studenterrådets debatarrangementer og vær med til at sikre at det ikke betyder at de studerende og vores hverdag bliver glemt i kommunalpolitikken.

Der var noget i det, da Hal Koch i sin tid sagde at demokrati er samtale. Det er måske nok ikke hele sandheden om demokrati, men det er bestemt en del af den. Vi kan kvalificere hinandens holdninger ved at tale med sammen, så vi ikke kun baserer vores meninger på egne erfaringer, men også kan inddrage andres.

I sidste uge sad jeg til et anderledes debatmøde ude på KUA. HUMRådet havde givet politikerne den opgave, at i stedet for at stå og tale til de studerende og skændes med hinanden, skulle de sidde ned og samtale med de studerende, om politiske emner tæt på de studerendes hverdag.

Vi kan lære politikerne noget

Ved mit bord talte vi om arbejdsmarkedet. Vi studerende kunne fortælle om bekymringer omkring dimittendarbejdsløshed, og flere politikere havde en aha-oplevelse, når jeg fortalte, at en studenterstilling i kommunen til 20-25timer om ugen altså ikke hænger særligt godt sammen med et studie, som der er stort politisk pres på skal være på fuldtid. At det kan være en udfordring at få studiejob og studie til at gå op i en højere enhed var ikke faldet dem ind, fordi problemet er rigtig langt fra de fleste kommunalpolitikeres hverdag.

I Studenterrådet har vi i forbindelse med kommunalvalget arrangeret en række valgdebatter. Det har vi gjort med to formål: For det første vil vi gerne give vores medstuderende en mulighed for at møde kommunalpolitikerne og høre deres holdninger til emne,r der ligger tæt på de studerendes hverdag. For det andet vil vi gerne have, at politikerne lærer noget, vi vil gerne have, at de hører meninger og holdninger fra studerende.

Det er vildt vigtigt, at vi fortæller dem, hvordan vores hverdag hænger sammen. Det er vores mulighed for at få fx studieboligkrisen på dagsordenen. Så tak til alle dem der var med til valgdebatter på HUM og SAMF. Jeres holdning betyder noget!

Hvis du endnu ikke har fået talt med din lokalpolitiker, har du stadig chancen: Mandag d. 11/11 kl. 17 på M-bar, tirsdag d. 12/11 kl. 17 på Studenterhuset for de engelsk talende og torsdag d. 14/11 kl. 17 på Studenterhuset med Lykke Friis som konferencier og et stærkt københavnerpanel til at udfordre politikerne.

Seneste