Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

DF: Skær ikke i SU'en til hjemmeboende

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - DF: Skær ikke hjemmeboendes SU - Kæmpe dansk forskningspris går til lyspåvirkning af hjernen - Opdagelse kan løse hjernens mysterium - Nye plusord i den akademiske verden.

DF: Skær ikke hjemmeboendes og senstarteres SU

Unge skal ikke miste SU, fordi de bor hjemme eller først begynder at læse efter to års pause, siger DF’s Jens Henrik Thulesen Dahl.

Kæmpe dansk forskningspris går til lyspåvirkning af hjernen

Danske Grete Lundbecks Europæiske Forskningspris på én million kroner gik til seks internationale forskere for at have udviklet optogenetikken. Den arbejder med at genmodificere specifikke hjerneceller, så de er følsomme over for lys, hvilket gør det muligt at slukke og tænde for hjernecellerne med lysglimt for at få en forståelse af, hvordan de virker, skriver Ingeniøren.

Opdagelse kan løse hjernens mysterium

På Københavns Universitet kan den nyopdagede optogenetik være med til at løse hjernens mysterier og til at forske i ADHD. Det siger professor Ulrik Gether på Insititut for Neurovidenskab og Farmakologi ved KU, til Jyllands-Posten. Han tror, at den nye opdagelse især vil kunne få betydning, når patienter med psykiatriske sygdomme skal have en diagnose, og på sigt kan det føre til nye behandlinger af sygdomme i hjernen.

Nye plusord i den akademiske verden

At der er kommet en holdningsændring i den akademiske verden kan ses i forbindelse med ansættelse af nye rektorer på KU og Aarhus Universitet, skriver Børsen. I den forbindelse skulle nye plusord være strategi, internationalisering og samarbejde med erhvervslivet.
Børsen: »Vindskift på akademiske tinder«, 1. sektion, side 1, tirsdag 12. marts 2013.

anfj@adm.ku.dk

Seneste