Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

DF vil fjerne det ekstra SU-år

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - DF vil fjerne det ekstra SU-år - Flere studerende får nu chancen med kvote 2 - Borgerlige vil lade studerende tjene flere penge - Nyt center for hjerneforskning på Aarhus Universitet - Valgforsker: »Hulabula«-forslag om stemmeret er typisk DF - Opråb: De Elendige angriber akademiker-parnasset.

DF vil fjerne det ekstra SU-år

Kun hvis de studerende ikke selv er skyld i en forsinkelse, skal de kunne få SU ud over normeret tid, siger Dansk Folkeparti ifølge Politiken. Sygdom, dumpede eksamener, meritproblemer eller lignende uforskyldte hændelser skal kunne udløse et ekstra, sjette studieår. Men man skal ikke kunne kalkulere med at bruge seks års SU på et femårigt studium, siger DF’s SU-ordfører Jens Henrik Thulesen Dahl forud for de SU-forhandlinger, der for alvor begynder i næste uge.

Flere studerende får nu chancen med kvote 2

Syv ud af otte universiteter har fået grønt lys til at optage flere studerende via kvote 2, skriver MetroXpress. På universiteterne er opfattelsen, at motivation og erfaring også spiller en rolle – ikke kun karakterne fra gymnasiet. Venstre kalder dog det øgede optag via kvote 2 for en slingrekurs i forhold til SU-forhandlingerne.

Borgerlige vil lade studerende tjene flere penge

Konservative vil helt fjerne indtjeningsloftet for SU-modtagere. Det skal ikke være politikerne, der skal beslutte, hvor meget den enkelte studerende skal arbejde, siger de Konservatives SU-ordfører, Vivi Kier, til Politiken.dk. Dansk Folkeparti bifalder de konservatives SU-krav og vil kigge på forslaget. Fra uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har det ikke været muligt at få en kommentar.

Nyt center for hjerneforskning på Aarhus Universitet

Hjerneforskere på Aarhus Universitet (AU) har fået 60 millioner kroner i støtte fra Lundbeckfonden. Pengene fra Lundbeck og et samarbejde med det europæiske forskningscenter EMBL (European Molecular Biology Laboratory) har været med til at gøre det muligt at åbne det nye forskningscenter, ‘Dandrite’.

Valgforsker: »Hulabula«-forslag om stemmeret er typisk DF

Dansk Folkeparti (DF) gør bare, som DF har gjort altid, når partiet nu begynder at kræve et stop for indvandreres mulighed for at kunne stemme til kommunalvalg. Forslaget får ikke opbakning fra andre partier, og der er ikke noget nyt i det, siger professor og valgforsker på Institut for Statskundskab ved KU, Kasper Møller Hansen.

Opråb: De Elendige angriber akademiker-parnasset

Danmark bevæger sig imod foragt for alt, der ikke er mere eller mindre akademisk, og vi håner, mistænker og ynker enhver, der udfører manuelt arbejde, skriver Johnny Larsen, journalist, i sit indlæg »De Elendige skal eksporteres« i Avisen.dk. Han kritiserer tre på hinanden følgende regeringer for at have vrøvlet om et samfund, hvor “95 procent har en uddannelse”. Men skal vi så have professorer til at køre spulevogn, og fysikere til at skifte dæk, spørger han, og kalder udviklingen for grotesk og absurd.

anfj@adm.ku.dk

Seneste