Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

DHL-resultat: Fødevareøkonomerne sejrede

STAFET - De hutige løbere fra FOI 1 sprintede fra Chembiol 3 og vandt med 14 sekunder

Holdet FOI 1 fra Fødevareøkonomisk Institut var det hurtigste universitetshold ved dette års DHL-løb. De slog andenpladsen ChemBiol 3 med kun 14 sekunder.

Fødevareøkonomerne fik dermed stadfæstet sidste års sejr, som der ellers var opstået tvivl om, efter holdet afslørede, at dommerne ved en fejl havde givet dem et forspring på otte minutter.

Anden- og tredjepladserne var om noget endnu mere bemærkelsesværdige.

Girl power

Andenpladsen gik til ChemBiol 3, der deltog i kategorien fire mænd og en kvinde. Mens tredjepladsen gik til KU Systembiologisk Forskning 1 (sidste års XLab), der også havde en kvinde på holdet. De kom ind kun syv sekunder senere.

Som UniversityPost.dk tippede allerede mandag aften, var favoritterne fra Niels Bohr Institutet The Tachyons ikke i topform, efter at de var nødt til at udskifte en løber i sidste øjeblik. De sluttede helt nede på en femteplads bag universtetets Team Ultrafast.

DHL-stafetten er det største løb af sin slags i verden med mere end 125.000 deltagere fordelt over fem dage. Københavns Universitet stillede i år med næsten 2000 deltagere.