Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Dialog ændrer ikke tandlægestuderendes protestplaner

DIALOGMØDE - Fredag var alle tandlægestuderende på Københavns Universitet inviteret til dialogmøde om de varslede besparelser på Odontologisk Institut. Mødet ændrede dog ikke de studerendes planer om protester.

Kort efter dagens dialogmøde på Panum udsendte de tandlægestuderende en pressemeddelelse, hvor de udtrykte deres fortsatte utilfredshed med, at der over de næste to år skal spares 10 millioner kroner på Odontologisk Institut.

Samtidig annoncerede de studerende, at de vil trække i kitlerne og aktionere mod besparelserne onsdag i næste uge.

Frygter forringet uddannelse

På fredagens møde blev det ellers gjort klart, at det er instituttet som helhed og ikke tandlægeuddannelsen alene, der skal spare de 10 millioner kroner.

Men det ændrede ikke de tandlægestuderendes overbevisning om, at det vil gå ud over deres uddannelse.

»Det vil unægtelig gå ud over kvaliteten af undervisningen – særligt vil den studenteraktiverende undervisning blive ramt. Samtidig vil nedskæringerne i høj grad komme til at påvirke de studerendes praktiske undervisning. For eksempel vil der blive mindre kliniktid, et område, der i forvejen er skåret helt ind til benet,« skriver de studerende i deres pressemeddelelse.

En hurtig proces

Første halvdel af dialogmødet handlede om en ændring af 1. og 2. semester, der skal nedbringe studiets høje dumpeprocenter og frafald. Derefter blev tandlægeuddannelsens dårlige økonomi fremlagt.

Og så kunne de studerende ellers stille spørgsmål til de kommende besparelser. Men der kom ikke noget nyt frem om, hvor sparekniven rammer.

»Vi synes, det er kritisabelt, at ledelsen udarbejder spareplanen med lynets hast, og uden at vi som studerende bliver ordentligt underrettet i processen,« sagde Xenia Buus Clausen, der går på 7. semester på tandlægeuddannelsen efter mødet.

Besparelserne blev offentliggjort den 1. november, og den 15. november skal der ligge en spareplan klar, som så vil blive sendt i høring fra den 20. november til den 11. december.

khkr@adm.ku.dk

Seneste