Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Distortion på Panum

GADEFEST - Når Distortion-festivalen indtager de københavnske byrum i weekenden, sørger en flok festglade medicinstuderende for, at Københavns Universitet også er med.

Der er dømt alt andet end eksamenslæsning på Panums plæne, når Panums egen distortionfest løber af stablen Kristi Himmelfartdag.

Temaet er helt simpelt og sommerligt – chillout-stemning med bar mave, kolde øl og pølser på grillen til bløde elektroniske toner fra de københavnske top-dj’s Kenneth Bager og Madvig, Krede og DJ Daniel fra D’store Mix og ikke at forglemme Panums egne dj’s, som måske ifører sig kitler i dagens anledning.

Men ellers har arrangørerne droppet doktortemaet til fordel for store balloner og metalstykker, der skal reflektere solens stråler.

Panumfest for alle

Bag arrangementet står en flok medicinstuderende, som gerne vil åbne Panum for omverdenen og vise, hvor gode de er til at feste inde bag de tykke mure.

»Det hele bliver jo til en byggeplads snart, så det er sidste mulighed for at få sådan en oplevelse på Panums plæne, som den ser ud nu,« siger Jacob Gerner Lawaetz, som er en af arrangørerne.

Panums udendørsområde skal fra 2012 bygges om, og det er i den forbindelse fakultetets ambition, at det nye Panum udendørsområde skal interagere mere med resten af Nørrebro og ikke bare bruges af medicinstuderende.

Midt i en eksamenstid

Den eneste ulempe ved Panum Distortion er, at festen rammer ned midt i den mest travle tid for de fleste universitetsstuderende – eksamensperioden. Men Jacob Gerner Lawaetz opfordrer sine medstuderende til at sløse lidt med det pressede skema denne ene dag.

»Budskabet er, at folk skal prøve og tage bare en time fri fra deres eksamenslæsning og komme ud i solen og fest med os andre,« siger Jacob Gerner Lawaetz, der selv læser til eksamen.

Over 1.000 mennesker har sagt, at de deltager på Facebook, så indtil videre ser det ikke ud til, at eksamenlæsningen holder folk hjemme.

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste