Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

DM i strid med Corydon om eksterne lektorers ansættelsesforhold

LØSARBEJDERSTRID – Selv om problemerne med urimelige og ulovlige arbejdsvilkår for akademisk ansat personale ansat som løsarbejdere på universiteterne har været synlige i flere tiår, kastes aben fortsat rundt imellem Finansministeriet, universiteterne og de akademiske fagforeninger.

Dansk Magisterforening (DM) har længe kæmpet for at finde en løsning på utidssvarende og bureaukratiske regler omkring eksterne lektorer og undervisningsassistenters ansættelsesforhold på universiteterne. Faktisk siden 1980erne. Det siger DM’s formand Ingrid Stage til Altinget.dk (kræver login).

Derfor undrer hun sig over, at finansminister Bjarne Corydon (S) for nylig har kritiseret DM og andre medarbejderorganisationer, der varetager interesser for akademisk ansat personale på universiteter, for at stå i vejen for en løsning på området.

Bjarne Corydons kritik af de akademiske fagforeninger blev fremført i et svar til Rigsrevisionen i efteråret 2012, efter svaret fra Rigsrevisionen havde kritiseret universiteterne for ikke at overholde reglerne for eksterne lektorer og undervisningsassistenters ansættelse.

Rigsrevisionen: Det er Finansministeriets ansvar

Rigsrevisionen skoser universiteterne for ikke at følge reglen om at ansætte lektorer i en fast stilling, når de havde haft en midlertidig ansættelse med to forlængelser. Samtidig gjorde Regsrevisionen det klart, at det er Finansministeriet, der har ansvaret for at skabe tidssvarende regler og vilkår, som er til at administrere for universiteterne.

Selv om Bjarne Corydon, ifølge Altinget.dk, erkender behovet for en forenkling af administrationen på universiteterne, så sender han problemet videre til DM.

DM vil nu tage kritikken fra revisorerne i Rigsrevisionen med til de overenskomstforhandlinger, som er i gang for tiden. Ingrid Stage siger, at eksterne lektorers ansættelsesforhold er en sag, der står højt på DM’s liste over krav.

anfj@adm.ku.dk

Seneste